Στη ζώνη των 865 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όχι μόνο ανέτρεψε το πρωινό -1,33%, αλλά προσπαθεί πλέον να κινηθεί θετικά, έχοντας σημαντικές στηρίξεις από αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους.

Βέβαια, η νευρικότητα και η μεταβλητότητα δεν λείπουν, ειδικά σε ένα περιβάλλον χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, δεδομένου του ότι από τα 25 εκατ. ευρώ τζίρο, τα 6,7 εκατ. είναι μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.

Εκτός όμως από την κίνηση της αγοράς σήμερα, αυτό που κρατούν ως θετικό οι αναλυτές είναι ότι μετά την «επίσκεψη» στις 853 μονάδες ο γενικός δείκτης αντέδρασε. Και αυτή η αντίδραση υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων και από την τελευταία ανάλυση της Fitch, που ανέβασε την εκτίμηση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021 στο 6%.

Επίσης, σημαντική είναι και η υποσημείωση του οίκου που καταλήγει στο ότι «η επόμενη προγραμματισμένη αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ελλάδας αναμένεται τον Ιανουάριο του 2022. Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δημόσιο χρέος/ΑΕΠ που επιστρέφει σε σταθερή καθοδική πορεία και η συνεχιζόμενη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού του τραπεζικού τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετική αξιολόγηση.

Σε επίπεδο τίτλων τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +2,53% και τις Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Στον αντίποδα βέβαια είναι το -2,70% της Aegean, όπως και το -1,29% της Πειραιώς και τα αρνητικά πρόσημα σε Εθνική και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών