Η μετοχή της Merck & Co εμφανίζει τη μεγαλύτερη άνοδο της τιμής της στα 12 χρόνια ύπαρξης της εταιρείας αφού το πειραματικό φάρμακο που παρουσίασε μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς με Covid-19 που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν.

Το φάρμακο, γνωστό ως μολνουπιραβίρη, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου έως και κατά 50% σύμφωνα με ενδιάμεση έρευνα κλινικών δοκιμών, όπως ανακοίνωσαν η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics LP, σήμερα Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν τόσο ενθαρρυντικά που η Merck και η Ridgeback, σε διαβούλευση με ανεξάρτητους παρατηρητές δοκιμών και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, επέλεξαν να σταματήσουν την εγγραφή ασθενών και να ξεκινήσουν τη διαδικασία απόκτησης κανονιστικής άδειας.

Η τιμή της μετοχής της Merck ανέβηκε κατά 12% σήμερα στη Νέα Υόρκη, η μεγαλύτερη άνοδος από τις 13 Μαρτίου 2009.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Ρομπ Ντέιβις, στο Bloomberg. «Δεν χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο, δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα κέντρο υγείας για να σας γίνει ένεση. Είναι ένα χάπι που μπορείς να πάρεις στο σπίτι», συμπλήρωσε.

Αντίστοιχες θεραπείες που λαμβάνονται από το στόμα αναπτύσσουν μεταξύ άλλων η Pfizer και η Roche, ωστόσο η Merk προηγείται στις κλινικές μελέτες. Μέχρι σήμερα, τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι η μόνη θεραπεία που έχει εγκριθεί κατά του κοροναϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως