Από σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, ξεκινάει η χειμερινή περίοδος όσον αφορά τις ώρες κοινής ησυχίας, που θα διαρκέσει έως την 31η Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, κατά τη χειμερινή περίοδο οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται:
- Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
- Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
- Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
- Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
- Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
- Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.




![Ειδική παράταση της παραγραφής μετά την έκδοση απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών [7ο Μέρος]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/06/income-tax-4097292_1920-1-1024x683-1-300x300.jpg)










![Εξαγωγές: Το ελληνικό ακτινίδιο ενισχύει τη θέση του στην Ισπανία – Η ευκαιρία στα βιολογικά [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/aktinidio.kiwi-80.jpg)
![Χρυσές λίρες: Άδειασαν τα σεντούκια των Ελλήνων; [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/05/ot_gold_lires_agglias24-1024x600-1.png)








![Ειδική παράταση της παραγραφής μετά την έκδοση απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών [7ο Μέρος]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/06/income-tax-4097292_1920-1-1024x683-1.jpg)











