Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει η μεγάλη έκθεση του yachting, το Olympic Yacht Show που άνοιξε τις πύλες του την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου στην Olympic Marine, στο Λαύριο.

Η έκθεση των σκαφών διοργανώνεται από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, μία από τις καλύτερες οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου. «Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που γίνεται αυτή η προσπάθεια από τόσους επαγγελματίες και τόσους εκθέτες. Είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη έκθεση στη χώρα. Εμείς, ως Olympic Marine, με αγάπη για αυτό που γίνεται, προσφέραμε τη στήριξή μας διότι η πατρίδα μας είναι η θάλασσα. Το παράρτημα είναι η στεριά. Εμείς είμαστε άνθρωποι της θάλασσας και για αυτό πρέπει να υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια διότι αυτό είναι το φυτώριο για τους μετέπειτα πλοιοκτήτες, εφοπλιστές. Εγώ ξεκίνησα από την ιστιοπλοΐα και έτσι βρέθηκα στη θάλασσα. Το yachting αποτελεί μία οικονομική γέφυρα για την πατρίδα μας και ο θαλάσσιος τουρισμός ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού. Χάρη στα πανέμορφα νησιά που διαθέτουμε μπορεί να γίνει η Ελλάδα διεθνές κέντρο του yachting και όπως είμαστε πρώτοι στην εμπορική ναυτιλία να γίνουμε πρώτοι και στο yachting», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Olympic Marine SA, κος Γιώργος Προκοπίου.

Το Olympic Yacht Show έχει ως στόχο να συνδράμει στην ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού της χώρας και να αναδείξει τις δυνατότητές της σε αυτόν τον τομέα. «Ύστερα από τέσσερα χρόνια αδιάκοπων εργασιών βρίσκομαι με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο κοινό όραμα. Επιθυμία μας είναι να γίνει το Olympic Yacht Show κέντρο διαλόγου των επαγγελματιών των παραγόντων, των σχεδιαστών, των ναυπηγών, των εραστών του είδους. Δηλαδή μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας στο Λαύριο και στο Σούνιο σε μία πύλη και ένα ορμητήριο προς το πιο όμορφο νησιώτικο σύμπλεγμα του κόσμου», δήλωσε ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events και εμπνευστής του Yacht Show.

Στην τελετή έναρξης το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδος. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου:

Το Olympic Yacht Show διοργανώνεται από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, μία από τις καλύτερες οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Λαυρεωτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα