Στους ρυθμούς της Evergrande βρέθηκαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει απώλειες πάνω από 2% μετά την αργία της Παρασκευής.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της China Evergrande σταμάτησε, καθώς επέστρεψε η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την ικανότητά της να καλύψει τις υποχρεώσεις της. Επίσης, σε αναστολή τέθηκαν και οι μετοχές της Evergrande Property Services, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα υπάρξει επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με μια «πιθανή γενική προσφορά για τις μετοχές της εταιρείας».

Ταυτόχρονα, αναστάλθηκαν, επίσης, οι μετοχές ενός άλλου κινέζου κατασκευαστή ακινήτων Hopson. Η Hopson δήλωσε ότι βρίσκεται εν αναμονή μιας «μεγάλης συναλλαγής», βάσει της οποίας συμφώνησε να αποκτήσει μετοχές μιας άλλης εταιρείας.

Στις υπόλοιπες αγορές, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 1,42% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,92%. Στην Αυστραλία ο S & P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,93%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα είναι κλειστές για την «Χρυσή Εβδομάδα» από την 1η έως την 7η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές