«Το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, παρά τις συνεχείς αβεβαιότητες εξαιτίας της πανδημίας και των διεθνών εξελίξεων στις τιμές, επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας σημειώνε δε τα ακόλουθα:

«Η αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 6,1% για το 2021 και σωρευτικής ανάπτυξης 10,8% για τη διετία 2021-2022, σηματοδοτεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ταχύτερα του αναμενόμενου.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν οι άμεσες οικονομικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, που αναμένονται να ξεπεράσουν τα 42 δισ. ευρώ για το διάστημα 2020 – 2022.

Όμως, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την αποτελεσματική αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την επίτευξη του στόχου της αύξησης των επενδύσεων κατά 23,4% το 2022 και μείωσης της ανεργίας στο 14,3%.

Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για αύξηση των εξαγωγών των αγαθών και υπηρεσιών με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις εισαγωγές.

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει τάχιστα και τώρα είναι η ευκαιρία να καλύψει το κενό της προηγούμενης δεκαετίας, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες