Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο να ήταν μια πολύ άσχημη χρονιά, αλλά οι καλές στιγμές συνεχίζονται για τους πλουσιότερους ανθρώπους των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό διαπιστώνει η έκθεση του Forbes τονίζοντας ότι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί είδαν την συνολική τους περιουσία να αυξάνεται κατά 40% τον τελευταίο χρόνο, στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τονίζει μάλιστα ότι σχεδόν όλοι είναι πλουσιότεροι από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Στη λίστα των «400» υπάρχουν 44 νέα ονόματα, ενώ το «όριο εισαγωγής» φέτος είναι περιουσία 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά 800 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

Τι δεν έχει αυξηθεί; Η γενναιοδωρία τους.

Ο αριθμός των 400 μελών του Forbes που δώρισαν πάνω από το 20% της καθαρής τους περιουσίας από την περσινή λίστα μειώθηκε από δέκα σε οκτώ, ενώ εκείνοι που χάρισαν λιγότερο από το 1% του πλούτου τους αυξήθηκε από 127 σε 156.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, με περιουσία 201 δισ. δολαρίων και ακολουθούν ο Ίλον Μασκ της Tesla με 190,5 δισ. δολ. και Μαρκ Ζούκερμπεργκ με 134,5 δισ. δολάρια.

Πλουσιότερη γυναίκα είναι η Άλις Γουόλτον της Walmart, η οποία είναι στη 12η θέση της γενικής κατάταξης, με περιουσία 67,9 δισ. δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά από το 1991, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δεν είναι το Νο 1 ή το Νο 2 του Forbes 400.

Ενώ η περιουσία του Γκέιτς αυξήθηκε κατά 23 δισεκατομμύρια δολάρια στα 134 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν ήταν αρκετά για να τους δώσουν μια θέση στα «μετάλλια» ρίχνοντάς τον στην 4η θέση,

Ένα κομμάτι της καθαρής περιουσίας του Γκειτς Gates, τουλάχιστον 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών σε εταιρείες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο- πήγε στην πρώην σύζυγό της Μελίντα Γκέιτς μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους τον Μάιο. Αν ο γάμος και η περιουσία του είχαν παραμείνει άθικτα, ο Γκέιτς θα ήταν πλουσιότερος από τον Ζούκερμπεργκ στο Νο 3 φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή