Οι τιμές του φυσικού αερίο  της ενέργειας -εν γένει- στην Ευρώπη εκτοξεύτηκαν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, εν μέσω συνεχιζόμενης ανησυχία για τον εφοδιασμό. Και μάλιστα μέσα στη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες.

Συνεπώς, προκύπτει ισχυρό πλήγμα από τις εκτοξευόμενες τιμές ενέργειας καθώς οι οικονομίες εξέρχονται από την πανδημία, ενισχύοντας τη ζήτηση ενώ η προσφορά υπολείπεται. Η αύξηση του κόστους αρχίζει να επιβαρύνει τη βιομηχανική παραγωγή, αυξάνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω αστάθειας, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν την παραγωγή και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Αύξηση σε Ολλανδία και Γερμανία

Οι τιμές του ολλανδικού φυσικού αερίου αυξήθηκαν έως και 7,6% σήμερα, φτάνοντας στα 104 ευρώ τη μεγαβατώρα, καθώς οι ροές από τον κορυφαίο προμηθευτή -την Ρωσία -παρέμειναν περιορισμένες, ενώ οι αποστολές της Νορβηγίας μειώθηκαν. Οι τιμές έχουν διπλασιαστεί από τον περασμένο μήνα, με τα αποθέματα καυσίμων στην Ευρώπη να βρίσκονται στο χαμηλότερο τους επίπεδο εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Αντίστοιχα, στη Γερμανία υπήρξε αύξηση ρεκόρ στα 217 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ οι τιμές για τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς εκτινάχθηκαν στο υψηλό όλων των εποχών ( 147 ευρώ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως