Στο «κόκκινο» βρίσκονται σήμερα και οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και το όριο του χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,55% στις 34.126 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,51% στις 4.323 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,43% στις 14.371 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η American Airlines και JetBlue σημειώνουν απώλειες άνω του 3% η κάθε μία, μετά την υποβάθμιση του κλάδου από την Goldman Sachs, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους καυσίμων και της μείωσης της ζήτησης. Άνω του 1% είναι και οι απώλειες σε Facebook, Amazon, Apple και Microsoft, με τον κλάδο να εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των πωλητών.

Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και πάλι πάνω από το 1,55% έχει προκαλέσει νέες ανησυχίες για την πορεία των μετοχικών αγορών, αλλά και τις αποτιμήσεων των εταιρειών. Είναι επίσης μία απόδειξη ότι οι επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια των τίτλων σταθερού εισοδήματος στο περιθώριο της αύξησης των τιμών της ενέργειας και της μείωσης των εκτιμήσεων για την οικονομική ανάπτυξη από το ΔΝΤ.

Παράλληλα, νερό στο μύλο των ανησυχιών έριξε χτες και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, η οποία δήλωσε ότι η οικονομία θα περάσει σε στάδιο ύφεσης εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο χρέους και περιέλθει σε μια πρωτόγνωρη για τα αμερικανικά χρονικά στάση πληρωμών. “Η 18η Οκτωβρίου είναι τελική προθεσμία. Θα ήταν καταστροφικό να μην πληρώσει η κυβέρνηση τους λογαριασμούς της”, δήλωσε η Γέλεν, σε μια προσπάθεια να δείξει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street