Συνδρομή από τους κεντρικούς πολιτικούς καθώς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αιτείται η Κοινότητα Γερακίου, στη Λακωνία, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην εκτιμώμενη σημαντική μείωση της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή, η οποία τείνει να αγγίξει το 80% συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Στην σχετική επιστολή του -προς τους βουλευτές του νομού Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη- ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Αγγελέτος επισημαίνει ότι λόγω της ακαρπίας επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στον πληθυσμό, ενώ επικαλείται και στοιχεία από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Γερακίου που επιβεβαιώνουν την διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη.

«Οι κλιματικές συνθήκες της περασμένης χρονιάς (χαμηλές θερμοκρασίες, ανομβρία, παγετοί κτλ) μας έχουν οδηγήσει σε μία μη παραγωγική περίοδο, με έντονη τη μείωση της παραγωγής κυρίως της ελιάς ποικιλίας Καλαμών και Κορωνέϊκης, που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει το 80%. Η παραπάνω διαπίστωση είναι δυσμενής για την αγροτική μας περιοχή ειδικότερα σε αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν. Ζητάμε την συνδρομή σας για την επίλυση του προβλήματος», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO