«Η ΕΕ εκφράζει εκ νέου την αμέριστη στήριξή της για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και χαιρετίζει την προσήλωση των εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή προοπτική, που συνιστά αμοιβαίο στρατηγικό συμφέρον και εξακολουθεί να αποτελεί κοινή στρατηγική επιλογή», αναφέρεται στο πλήρες κείμενο της δήλωσης του Brdo της συνόδου κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Brdo pri Kranju της Σλοβενίας.

Οι ηγέτες της ΕΕ κατέληξαν στη δήλωση του Brdo, με την οποία ευθυγραμμίστηκαν οι εταίροι των Δυτικών Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτή της δήλωσης, η ΕΕ επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή της όσον αφορά τη διαδικασία διεύρυνσης και τις σχετικές της αποφάσεις, με βάση αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά των εταίρων, δίκαιους και αυστηρούς όρους και αξιοκρατική αξιολόγηση κάθε εταίρου.

«Θα εντείνουμε περαιτέρω την κοινή μας δραστηριοποίηση για να προαγάγουμε τον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της περιοχής, αναγνωρίζοντας παράλληλα την πρόοδο των Δυτικών Βαλκανίων. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να μπορέσει να διατηρήσει και να εμβαθύνει τη δική της ανάπτυξη, διασφαλίζοντας την ικανότητά της να ενσωματώνει νέα μέλη», αναφέρεται στο πλήρες κείμενο.

Δείτε όλο το κείμενο που προσυπέγραψαν οι χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα