Την ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας δημοσίευσε η Capital Product Partners L.P. (CPLP) η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην έκθεση Βιωσιμότητας (Sustainability Report) περιγράφονται λεπτομερώς η στρατηγική, οι επιδόσεις και οι δράσεις ESG της εταιρείας, για το Περιβάλλον (Environmental), την Κοινωνία (Social) και τη Διακυβέρνηση (Governance).

Ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύουμε την πρώτη Έκθεση Βιωσιμότητας που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Δεσμευόμαστε, με γνώμονα την αποστολή μας που είναι να επιταχύνουμε την πρόοδο στον ναυτιλιακό τομέα, ότι θα λειτουργούμε υπεύθυνα και θα υιοθετούμε βέλτιστες πρακτικές που ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Η έκθεση ESG, είναι ευθυγραμμισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs) και με τα πρότυπα του Συμβουλίου Αειφορίας Λογιστικών Προτύπων (SASB).

Στην έκθεση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο στόλος της CPLP, μείωσε στη διάρκεια του 2020 κατά 41% τις εκπομπές οξειδίου του θείου ενώ στο πλαίσιο της προστασίας του βυθού των θαλασσών στο 79% του στόλου έχει εγκατεστημένο ειδικό σύστημα διαχείρισης του θαλασσίου έρματος (BWTS).

Η Capital Product Partners L.P. ελέγχει επί του παρόντος ένα στόλο από 19 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Neo-Panamax, τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Panamax, ενός πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Capesize και τρίων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αέριου (LNG Carriers).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green