Η Google ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για να υποστηρίξει τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» της Αφρικής.

Αυτές οι επενδύσεις θα περιλαμβάνουν την άφιξη υποθαλάσσιου καλωδίου που θα επιτρέψει υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο, χαμηλότοκα δάνεια για μικρές επιχειρήσεις, επενδύσεις σε αφρικανικές νεοφυείς επιχειρήσεις, εκπαίδευση σε νέες δεξιότητες και άλλα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον CEO των Google και Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι, και με τη συμμετοχή όλων των υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου, στοιχείο που δείχνει και τη βαρύτητα που δίνεται στο συγκεκριμένο project.

Σύμφωνα με την Google θα διοχετευθούν επενδύσεις σε projects σε αρκετές χώρες της αφρικανικής ηπείρου, όπως στη Νιγηρία, στην Κένυα, στην Ουγκάντα και στην Γκάνα. Το υποθαλάσσιο καλώδιο θα περνά από Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Νιγηρία, το νησί Αγία Ελένη (βρετανική κτήση) στο μέσο του Ατλαντικού και ουσιαστικά θα ενώνει την Ευρώπη με την Αφρική. Υπολογίζεται ότι θα προσφέρει έως και 20 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου σε σχέση με το προγενέστερο υποθαλάσσιο καλώδιο, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Google για την Αφρική, Νιτίν Γκαζρία.

«Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο θα οδηγήσει σε μείωση έως και 21% στις τιμές πρόσβασης στο Διαδίκτυο ενώ θα αυξήσει την ταχύτητα πρόσβασης στη Νιγηρία και σχεδόν θα την τριπλασιάσει στη Νότια Αφρική», ανέφερε ο Γκαζρία. Προβλέπεται ότι το συνολικό πρόγραμμα θα δημιουργήσει περί τα 1,7 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε Νιγηρία και Νότια Αφρική έως το 2025, καθώς θα αναπτύσσεται η ψηφιακή οικονομία.

Πέρα από τα παραπάνω η Google ανακοίνωσε και τη δημιουργία του Africa Investment Fund, το οποίο θα επενδύσει το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε start-ups σε όλη την ήπειρο ενώ θα τους παρέχει «πρόσβαση στο προσωπικό της Google, στο δίκτυό της και σε τεχνολογίες ώστε να τις βοηθήσει να δημιουργήσουν προϊόντα με νόημα για τις κοινότητές τους».

Σχετικά με τα χαμηλότοκα δάνεια, η αμερικανική εταιρεία θα διοχετεύσει περί τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις σε Νιγηρία, Γκάνα, Κένυα και Νότια Αφρική ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Kiva, μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία έχει ήδη διοχετεύσει 40 εκατομμύρια δολάρια υπό τη μορφή δωρεών προς διάφορες αφρικανικές χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή