Με σημαντικά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, συνεχίζοντας ένα άτυπο ρόλερ κόστερ με έντονες ανόδους και πτώσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις σε κρίσιμες εστίες αβεβαιότητας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 1,2%, με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να αυξάνονται κατά 1,8%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,98% στις 7.064 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 1,08% στις 15.135 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο κατά 1,21% στις 6.571 μονάδες.

Θετικά επίσης λειτουργεί το δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτρέψει οποιαδήποτε αναταραχή στην αγορά όταν καταργηθούν σταδιακά οι έκτακτες αγορές ομολόγων το επόμενο έτος. Η ΕΚΤ θα αποφασίσει στην τελευταία της συνεδρίαση πολιτικής του έτους «ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν» σε αυτό το πρόγραμμα – «εάν χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις».

Υποστηρικτικό επίσης είναι και το δημοσίευμα του Reuters, που αναφέρει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία παραμένει έτοιμη να σταθεροποιήσει την αγορά, εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές