Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ “ταρακούνησε” πριν λίγο το Τόκιο, ανησυχώντας τους κατοίκους. Το επίκεντρο ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές, αλλά υπήρξαν διαταραχές στα δίκτυα μεταφοράς και ηλεκτροδότησης. Όμως, δεδομένου πως είναι βράδυ και η κυκλοφορία ήταν περιορισμένη, δεν σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Η Ιαπωνία είναι συνηθισμένη σε μεγάλους σεισμούς αποτελώντας μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες του πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό πως το 20% των σεισμών άνω των 6 Ρίχτερ λαμβάνει χώρα στην περιοχή.

Θυμίζουμε πάντως πως ο μεγαλύτερος σεισμός που έγινε πιο πρόσφατα, το 2011, μεγέθους 9 βαθμών Ρϊχτερ προκάλεσε τεράστιες ζημιές και πυροδότησε ισχυρό τσουνάμι, οδηγώντας στη μεγαλύτερη πυρηνική κρίση από την εποχή του Τσερνομπίλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά