Μία μουσικός που αποτίει φόρο τιμής στις σκακίστριες, ένας μηχανικός που διερευνά την «συναισθηματική» πλευρά του σκακιού, ένας grandmaster που έγραψε βιβλίο σχετικά με τα πλεονεκτήματα του να σκέφτεσαι όπως οι μηχανές.

Τι κοινό μπορεί να έχουν όλοι αυτοί; Καταρχήν όλοι θα βρίσκονται στο Global Chess Festival 2021, το οποίο φέτος θα έχει υβριδική μορφή, on και offline με επίκεντρο την Τζούντιτ Πόλγκαρ, την κορυφαία σκακίστρια όλων των εποχών.

Το Global Chess Festival της Τζούντιτ Πόλγκαρ επιστρέφει με μία εντελώς νέα προσέγγιση, επιδεικνύοντας την διεπιστημονική φύση του σκακιού μέσω διαδραστικών εκθέσεων, ομιλιών και εκπαιδευτικών συνεδρίων σχετικά με το σκάκι.

Για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στο Global Chess Festival on και offline, ενώ η Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας θα φιλοξενήσει μια σειρά από τοπικές εκδηλώσεις, τις οποίες όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να απολαύσουν από την άνεση του σπιτιού τους μέσω YouTube. Φυσικά, όσοι ενθουσιάζονται με το σκάκι θα μπορούν να συμμετέχουν σε μία πληθώρα ψηφιακών δραστηριοτήτων.

Για τρίτη χρονιά κύριος χορηγός είναι η Morgan Stanley η οποία προσφέρει μεταξύ άλλων μαθήματα προγραμματισμού για παιδιά.

Φυσικά, στο επίκεντρο βρίσκεται η δημιουργία και η καινοτομία. Ο Νόαμ Μανέλα, συγγραφέας του βιβλίου «Think Like a Machine» θα συζητήσει για το πώς μπορούμε να ανασύρουμε τη δημιουργικότητα από μέσα μας. Ο Ινδός μηχανικός Ασβίν Σαμπραμανιάν θα δώσει μία σύντομη ματιά σε ένα νέο του πείραμα: με χρήση δεδομένων μέσω βιοανάδρασης, προσπαθεί να καθορίσει πώς και ποιες είναι οι αντιδράσεις του σώματος ενός σκακιστή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η περφόρμερ Juga Di Prima θα δώσει παραστάσεις πιάνου αποτίοντας φόρο τιμής στην ισότητα των φύλων, στο σκάκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus