Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, με τα βλέμματα των επενδυτών να παραμένουν στις κινεζικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη την πρώτη ημέρα των συναλλαγών μετά από μια εβδομάδα διακοπών.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite αυξήθηκε κατά 0,33%, ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε υψηλότερα κατά 0,55%. Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,26%.

«Με την κινεζική αγορά να ανοίγει ξανά σήμερα, οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα προβλήματα της κινεζικής αγοράς ακινήτων. Οι κατασκευαστές ήδη άλλωστε παλεύουν με τα υψηλά επίπεδα χρέους, ενώ το φάσμα της ισχυρής ζήτησης για χάλυβα και σιδηρομετάλλευμα παραμένει χαμηλό», ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ Research, υπονοώντας τα δεινά της Evergrande και τα σημάδια κρίσης στον ευρύτερο τομέα των ακινήτων.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,72%, με τον Topix να σημειώνει άνοδο 1,35%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία αυξήθηκε 0,72%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi μειώθηκε κατά 0,16%.

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI Caixin/Markit αυξήθηκε στις 53,4 μονάδες από 46,7 μονάδες τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο που παρατηρήθηκε από το ύψος της πανδημίας πέρυσι, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές