Ελαφρώς ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο φλερτάροντας με το κρίσιμο επίπεδο των 893 μονάδων, χωρίς όμως να δείχνει διαθέσεις διάσπασής του.

Ο γενικός δείκτης «λιμνάζει» αυτήν την ώρα στις 892,85 μονάδες με κέρδη 0,42%, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων και της Εθνικής.

«Πρασινίζει» ο Οκτώβριος

Μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο Σεπτέμβριο, το ΧΑ δείχνει ότι τον Οκτώβριο κάτι έχει αλλάξει επί το θετικότερο, καθώς όχι μόνο κατάφερε να αμυνθεί στις ισχυρές διεθνείς πιέσεις που δέχτηκε, αλλά στις πέντε μέχρι τώρα συνεδριάσεις του μήνα, μόνο μία ήταν αρνητική. Μάλιστα, από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της 1ης Οκτωβρίου στις 853 μονάδες, ο γενικός δείκτης έχει προσθέσει περίπου 40 μονάδες  μέχρι τώρα.

Βέβαια, το μεγάλο αγκάθι είναι ότι αυτή η άνοδος μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναιρεθεί εάν ο γενικός δείκτης δείξει αδυναμία πάνω από τις 893 μονάδες, δεδομένου του ότι και αυτή δεν ήρθε και με μεγάλο τζίρο, ώστε να διαφανεί ότι δημιουργήθηκαν ισχυρές θέσεις στο μεσοδιάστημα. Εντούτοις, αυτό που επισημαίνεται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές είναι ότι εάν βοηθήσει λίγο περισσότερο το διεθνές κλίμα, ίσως δούμε μια αθόρυβη αναρρίχηση ακόμη και στη ζώνη των 900 μονάδων από τον γενικό δείκτη.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός των Ελληνικών Πετρελαίων κα της Εθνικής, ο Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ, η Motor Oil, η ΔΕΗ και η Eurobank σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ το τελευταίο ημίωρο η Coca Cola επιχειρεί σε οριακά θετικά εδάφη, σταματώντας να είναι αρνητικός συντελεστής στον γενικό δείκτη. Οι πιέσεις σε ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Πειραιώς είναι σε χαμηλά επίπεδα ακόμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές