Χειρότερα από τα αναμενόμενα ήταν τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, καθώς τον Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας με πολύ πιο αργό ρυθμό από τις προβλέψεις.

Οι προσλήψεις του μη αγροτικού κλάδου αυξήθηκαν κατά μόλις 194.000 το μήνα, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 500.000, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,8%, έναντι του αναμενόμενου για 5,1%.

Ο βασικός δείκτης των προσλήψεων δέχθηκε πλήγμα από την μείωση στον δημόσιο τομέα 123.000, ενώ οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 317.000.

Παρά τις αδύναμες συνολικές θέσεις εργασίας, οι μισθοί αυξήθηκαν κατακόρυφα. Το μηνιαίο κέρδος 0,6% ώθησε την αύξηση σε ετήσια βάση στο 4,6%.

Στους επιμέρους κλάδους, οι περισσότερες προσλήψεις καταγράφηκε στον ελεύθερο χρόνο και τη φιλοξενία με τη δημιουργία 74.000 θέσεων εργασίας .

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve παρακολουθούν στενά τους αριθμούς των θέσεων εργασίας. Η κεντρική τράπεζα δήλωσε πρόσφατα ότι είναι έτοιμη να αρχίσει το tapering κυρίως επειδή ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει τον στόχο του 2% της Fed.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι εκφράζουν προβληματισμό για την απασχόληση, η εξομάλυνση της οποίας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας