Το 81.4% του ενήλικου πληθυσμού στην Κύπρο έλαβε τουλάχιστον την 1η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικες (18 ετών και άνω) έφτασαν στο 78.9%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία, μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου, το 41.6% των ατόμων 16 και 17 ετών έλαβαν τουλάχιστον την 1η δόση και το 38.6% ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του. Στην ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 27.3% και 24.3% αυτής της ηλικιακής ομάδας ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Στο walk-in που λειτούργησε σήμερα στο Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο στην Λεμεσό, έγιναν συνολικά 949 εμβολιασμοί. Οι 205 αφορούσαν εμβολιασμό με 1η δόση, οι 22 εμβολιασμό με 2η δόση και οι 722 εμβολιασμό με 3η δόση.

Πρώτη η Πάφος στους εμβολιασμούς

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία, η Πάφος βρίσκεται στο 92.4% του ενήλικου πληθυσμού που έλαβε τουλάχιστον την 1η δόση. Ακολουθούν οι Επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 91.3% και 80.5% αντίστοιχα και η Επαρχία Λεμεσού με 79.9%. Στην Επαρχία Λάρνακας, η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την 1η δόση βρίσκεται στο 75.8%.

Σε ό, τι αφορά στην 3η δόση, μαζί με τα σημερινά στοιχεία από το Λανίτειο, την ενισχυτική δόση έλαβαν στο σύνολο 20.892 άτομα. Χθες, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των πολιτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε Εμβολιαστικό Κέντρο, κινητή μονάδα εμβολιασμού επισκέφθηκε, μετά από συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές, τον Δήμο Αθηένου, όπου εμβολιάστηκαν με 3η δόση 240 άτομα (περιλαμβάνονται στο σύνολο), που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η Πύλη Εμβολιασμού είναι ανοικτή αυτές τις μέρες για ραντεβού για την 3η δόση για τα άτομα 70 ετών και άνω. Εμβολιασμοί με 3η δόση, χωρίς εκ των προτέρων ραντεβού, γίνονται και στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) κάθε Δευτέρα με Πέμπτη από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής