Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Reuters και Nikkei, οι Sony και TSMC «εξετάζουν» την πιθανότητα δημιουργίας ενός εργοστασίου παραγωγής μικροτσίπ στην περιοχή Kumamoto, της Ιαπωνίας. Η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μικροτσίπ στον κόσμο με έδρα στην Ταϊβάν, θα έχει τον έλεγχο του νέου εργοστασίου το οποίο όμως θα δημιουργηθεί σε έκταση ιδιοκτησίας της Sony, κοντά σε εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας το οποίο παράγει φωτογραφικούς αισθητήρες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ιαπωνική κυβέρνηση θα καλύψει κατά το ήμισυ το κόστος κατασκευής του νέου εργοστασίου με το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάζει μεταξύ άλλων ημιαγωγούς για χρήση σε κάμερες και αυτοκίνητα.

Ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο project φέρεται να επιδεικνύει και η Denso, εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή μερών αυτοκινήτου. Εάν τελικά τα σχέδια ευοδωθούν, το εργοστάσιο θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία έως το 2024.

Οι Sony και TSMC προς το παρόν δεν έχουν σχολιάσει τα δημοσιεύματα, αν και η ταϊβανέζικη εταιρεία είχε ανακοινώσει κατά το παρελθόν ότι «εξετάζει ενεργά» σχέδια για συνεργασίες όπως η συγκεκριμένη.

Πάντως, ένα κοινό εργοστάσιο δεν θα ήταν πραγματικά έκπληξη. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς θα διαρκέσει έως το 2023, θεωρώντας ότι η ζήτηση δεν θα αναπτυχθεί ταχύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη Sony, την TSMC και άλλες ιαπωνικές τεχνολογικές εταιρείες σε ανάκαμψη από τις ελλείψεις. Επιπλέον, μία τέτοια κίνηση θα βοηθούσε τόσο τις συγκεκριμένες εταιρείες όσο και την ίδια την Ιαπωνία να «απομακρυνθούν» από τις εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ που απειλούν την παραγωγή στην Ταϊβάν.

Τέλος, και το έτος 2024, κατά το οποίο πιθανότατα λειτουργήσει το εργοστάσιο, ενδέχεται να έρθει την κατάλληλη στιγμή. Τα αυτόνομα οχήματα με την υψηλή διασύνδεση αναμένεται να είναι κοινός τόπος μέχρι το 2024, ενώ είναι γενικά αποδεκτό ότι και οι κάμερες αποτελούν βασικό στοιχείο ακόμη και των πλέον οικονομικών smartphones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή