Θετικά κινείται αυτήν την ώρα η Wall Street, καθώς καταφέρνει να ξεπεράσει την αρχική νευρικότητα που προκάλεσαν οι αντίρροπες δυνάμεις, ήτοι ανάμεσα στην πτώση του τεχνολογικού κλάδου και την άνοδο του ενεργειακού κλάδου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,476% στις 34.909 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,41% στις 4.409 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,40% στις 14.638 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκεται ο ενεργειακός κλάδος, καθώς τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου βρέθηκαν στα επίπεδα των 82 δολαρίων. Οι τιμές του άνθρακα και του φυσικού αερίου αυξάνονται επίσης καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ελκυστικό ως καύσιμο για την παραγωγή ενέργειας, ωθώντας τις αγορές αργού υψηλότερα.

Στο μεταξύ, η Goldman Sachs προχώρησε σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ, επηρεάζοντας και τις προσδοκίες της αγοράς. Ειδικότερα, η Goldman Sachs προβλέπει ανάπτυξη 5,6% σε ετήσια βάση το 2021 έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 5,7% και 4% το επόμενο έτος, από 4,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street