Η λειτουργία μιας επιχειρίησης  είναι πάντα μια πρόκληση. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη , που δημοσίευσε το CNBC, το Τέξας είναι η λιγότερο «δαπανηρή» Πολιτεία των ΗΠΑ για τη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έρευνα «μέτρησε» παράγοντες όπως ο μέσος ετήσιος μισθός, ο ανώτατος συντελεστής φόρου εισοδήματος εταιρειών και το μέσο κόστος για ηλεκτρικό ρεύμα και  διαδίκτυο. Η μελέτη περιελάμβανε την Περιφέρεια της Κολούμπια, αλλά παρέλειψε την Αλάσκα και τη Χαβάη λόγω «μη διαθέσιμων δεδομένων».

Οι πέντε λιγότερο «δαπανηρές» -για τη λειτουργία επιχειρήσεων- Πολιτείες των ΗΠΑ είναι οι εξής:

-Τέξας

-Οκλαχόμα

-Κεντάκι

-Νεβάδα

-Τζόρτζια

Το Τέξας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, λόγω της φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί, αλλά και των εξόδων για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Το κράτος φορολογεί επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα άνω των 1.180.000 δολαρίων σε ποσοστό 0,375%, αλλά οι φορολογικοί νόμοι για τις εταιρείες θεωρούνται από τους πιο φιλικούς προς τις επιχειρήσεις στη χώρα.

Κριτική

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία του μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια στο Όστιν. Η Tesla θα ενταχθεί στην ίδια λίστα με τις Oracle, Hewlett Packard Enterprise,  Charles Schwab και με πολλές άλλες εταιρείες που μετέφεραν πρόσφατα τα κεντρικά τους γραφεία στο Τέξας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα χρήματα το θέμα. Ορισμένες από τις ίδιες εταιρείες αντιμετώπισαν κριτική για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στη συγκεκριμένη Πολιτεία των ΗΠΑ , ύστερα από πολλές αμφιλεγόμενες πολιτικές αποφάσεις των νομοθέτων του Τέξας.

Σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται και ο νέος νόμος που απαγορεύει ουσιαστικά τις αμβλώσεις,  το εμβόλιο κατά της Covid και τη χρήση μάσκας.

Η μελέτη κατέταξε επίσης και τις πέντε πιο «ακριβές» -για τη λειτουργία επιχειρήσεων- Πολιτείες των ΗΠΑ, ως εξής:

-Καλιφόρνια

-Νιου Τζέρσεϋ

-Βερμόντ

-Περιφέρεια της Κολούμπια

-Αϊόβα

Στοιχεία

Οι εργαζόμενοι στην Καλιφόρνια έχουν τον 9ο υψηλότερο μέσο ετήσιο μισθό της χώρας, στα 47.290 δολάρια τον χρόνο. Παράλληλα, η συγκεκριμένη Πολιτεία διαθέτει τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, με τιμή 17,7 σεντ ανά κιλοβατώρα κατά μέσο όρο.

Μια μελέτη τ από το UC Berkeley Haas School of Business, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, διαπίστωσε ότι οι πελάτες της Pacific Gas and Electric Company (PG&E), της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας στην Καλιφόρνια, πληρώνουν σχεδόν 80% περισσότερο ανά κιλοβατώρα από τον μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο, λόγω τόσο του κόστους που σχετίζεται με τις πυρκαγιές όσο και με τα προγράμματα ενεργειακής απόδοσης του κράτους.

Το Βερμόντ παρουσιάζει το εξής χαρακτηριστικό  σε αυτήν την κατάταξη: Το Green Mountain State είναι ένα από τα πιο ολιγοπληθή στις ΗΠΑ, διαθέτοντας χαμηλότερο κόστος εκκίνησης για μια εταιρεία. Ωστόσο, η μελέτη Approve.com καταγράφει ότι το Βερμόντ έχει το 2ο υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και το 9ο υψηλότερο ποσοστό φορολογίας εισοδήματος εταιρειών, ήτοι στο 8,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μπερνάρ Αρνό: Το σχέδιο για να αποτρέψει μία μάχη διαδοχής στην LVMH
Διεθνή |

Τι κρατάει «ξάγρυπνο» τον ιδιοκτήτη της Louis Vuitton- Σε ποιον θα δώσει το «δακτυλίδι» της διαδοχής

Στα 73 του ο Μπερνάρ Αρνό έχει περιουσία 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πέντε παιδιά. Προφανώς θέλει να αποφύγει τις οικογενειακές… έριδες που μαστίζουν τόσες άλλες δυναστείες