Τις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Οι δυο τους απηυθύναν χαιρετισμό μιλώντας αναλυτικά για το νέο κέντρο ψηφιακή καινοτομίας της Pfizer στην συμπρωτεύουσα.

Μπουρλά: Η επένδυση της Pfizer θα φέρει στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ

«Λίγες μέρες πριν προέβης Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε πως η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά και η Pfizer έχει συνδράμει σε αυτή την αλλαγή με την επένδυση που εγκαινιάζουμε σήμερα», ανέφερε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεργασία και την υποστήριξη, ενώ τόνισε πως αυτές οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι ευθυγραμμισμένες με την στρατηγική της χώρας.

«Η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί με ακεραιότητα, διαφάνεια και καλή θέληση. Η πρώτη μας απόφαση για τη δημιουργία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, ενώ φέτος διευρύναμε το ενδιαφέρον μας και φέραμε το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας», ανέφερε ο κ. Μπουρλά.

Ο CEO της Pfizer πρόσθεσε πως η επένδυση μας στα επόμενα χρόνια θα φέρει στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 650 εκατ. Ευρώ ή 0.4% στο ΑΕΠ της πόλης κάθε χρόνο.

Στον δικό του χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,  μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον κ. Μπουρλά, τονίζοντας πως ο CEO της Pfizer «επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του στίγμα καθώς σήμερα εγκαινιάζουμε δύο πολύ σημαντικά κέντρα όπου θα απασχοληθούν πάνω από 700 εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών σε πολλές ειδικότητες».

Μητσοτάκης: Το rebrain γίνεται πραγματικότητα στην Pfizer

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ένας από τους βασικούς λόγους που η Pfizer επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη είναι το έμψυχο δυναμικό της πόλης.

«Το rebrain γίνεται πραγματικότητα στην Pfizer, καθώς είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω πριν με κάποιους επιστήμονες που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Επίσης είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως τα πανεπιστήμια μας συνεργάζονται με τα Ινστιτούτα καθώς έχουν να συνεισφέρουν τόσα πολλά στο ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μαζί με τη Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο και όλη η Ελλάδα και προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια, πράγμα που μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και κοινωνική ευημερία.

Ας κάνουμε βίωμα αυτό που λένε οι ειδικοί – Πρώτα η επιστήμη

Ο πρωθυπουργός έμεινε στο γεγονός πως η εταιρία απασχολεί περισσότερες γυναίκες από τον μ.ο. σε άλλες εταιρίες, ενώ σχετικά με την πανδημία επανέλαβε πως οι ανεμβολίαστοι είναι οι πρώτοι στόχοι του κοροναϊού.

«Ας κάνουμε βίωμα μας αυτό που λένε οι ειδικοί. Πρώτα η επιστήμη. Ας του δώσουμε το λόγο και ας τους ακούσουμε όταν λένε πως πρέπει να τους ακούμε. Είναι ένα δράμα, καθώς μπορούσαν να είχαν απευθυνθεί οι περισσότεροι από αυτούς . Φεύγοντας από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση του εμβολίου. Αυτό το δώρο της επιστήμης λοιπόν δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποιήτο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.