Τις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Οι δυο τους απηυθύναν χαιρετισμό μιλώντας αναλυτικά για το νέο κέντρο ψηφιακή καινοτομίας της Pfizer στην συμπρωτεύουσα.

Μπουρλά: Η επένδυση της Pfizer θα φέρει στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ

«Λίγες μέρες πριν προέβης Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε πως η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά και η Pfizer έχει συνδράμει σε αυτή την αλλαγή με την επένδυση που εγκαινιάζουμε σήμερα», ανέφερε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεργασία και την υποστήριξη, ενώ τόνισε πως αυτές οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι ευθυγραμμισμένες με την στρατηγική της χώρας.

«Η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί με ακεραιότητα, διαφάνεια και καλή θέληση. Η πρώτη μας απόφαση για τη δημιουργία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, ενώ φέτος διευρύναμε το ενδιαφέρον μας και φέραμε το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας», ανέφερε ο κ. Μπουρλά.

Ο CEO της Pfizer πρόσθεσε πως η επένδυση μας στα επόμενα χρόνια θα φέρει στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 650 εκατ. Ευρώ ή 0.4% στο ΑΕΠ της πόλης κάθε χρόνο.

Στον δικό του χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,  μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον κ. Μπουρλά, τονίζοντας πως ο CEO της Pfizer «επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του στίγμα καθώς σήμερα εγκαινιάζουμε δύο πολύ σημαντικά κέντρα όπου θα απασχοληθούν πάνω από 700 εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών σε πολλές ειδικότητες».

Μητσοτάκης: Το rebrain γίνεται πραγματικότητα στην Pfizer

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ένας από τους βασικούς λόγους που η Pfizer επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη είναι το έμψυχο δυναμικό της πόλης.

«Το rebrain γίνεται πραγματικότητα στην Pfizer, καθώς είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω πριν με κάποιους επιστήμονες που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Επίσης είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως τα πανεπιστήμια μας συνεργάζονται με τα Ινστιτούτα καθώς έχουν να συνεισφέρουν τόσα πολλά στο ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μαζί με τη Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο και όλη η Ελλάδα και προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια, πράγμα που μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και κοινωνική ευημερία.

Ας κάνουμε βίωμα αυτό που λένε οι ειδικοί – Πρώτα η επιστήμη

Ο πρωθυπουργός έμεινε στο γεγονός πως η εταιρία απασχολεί περισσότερες γυναίκες από τον μ.ο. σε άλλες εταιρίες, ενώ σχετικά με την πανδημία επανέλαβε πως οι ανεμβολίαστοι είναι οι πρώτοι στόχοι του κοροναϊού.

«Ας κάνουμε βίωμα μας αυτό που λένε οι ειδικοί. Πρώτα η επιστήμη. Ας του δώσουμε το λόγο και ας τους ακούσουμε όταν λένε πως πρέπει να τους ακούμε. Είναι ένα δράμα, καθώς μπορούσαν να είχαν απευθυνθεί οι περισσότεροι από αυτούς . Φεύγοντας από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση του εμβολίου. Αυτό το δώρο της επιστήμης λοιπόν δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποιήτο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βαρβιτσιώτης – Αν η Τουρκία δεν σεβαστεί διεθνές δίκαιο και ΟΗΕ δεν μπορεί να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη
Επικαιρότητα |

Μήνυμα Βαρβιτσιώτη στην Τουρκία για σεβασμό σε διεθνές δίκαιο και ΟΗΕ

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι θέλουμε την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών και κοιτώντας βεβαίως πάνω από όλα τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη

ASEAN – Ανεβάζει τους τόνους έναντι της Κίνας ο Τζο Μπάιντεν
Επικαιρότητα |

ASEAN: Ανεβάζει τους τόνους έναντι της Κίνας ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τους συμμάχους των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ασία πως η Ουάσιγκτον θα τους υπερασπιστεί σε θέματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά ελευθερίας των θαλασσών, με το τελευταίο να είναι έμμεσο… καρφί προς τις κινήσεις και βλέψεις της Κίνας

Μητσοτάκης – Eιδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που θα φέρει τo όνομα της Φώφης Γεννηματά
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της » δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΗΠΑ – Εκδόθηκε το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη Χ στην επιλογή φύλου
Επικαιρότητα |

ΗΠΑ: Εκδόθηκε το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη Χ στην επιλογή φύλου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρέδωσαν το πρώτο διαβατήριο που φέρει την ένδειξη Χ στην επιλογή του φύλου, σε ένα άτομο το οποίο δηλώνει ότι δεν καλύπτεται από τους «παραδοσιακούς» χαρακτηρισμούς «άρρεν» και «θήλυ»

Βέμπερ – Να χρηματοδοτήσει η Ευρώπη τους φράχτες στα σύνορα
Επικαιρότητα |

Βέμπερ: Να χρηματοδοτήσει η Ευρώπη τους φράχτες στα σύνορα

«Χρειαζόμαστε επειγόντως διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτό το θέμα. Χρειαζόμαστε πλήρη δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει τα κράτη-μέλη στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ