Οι παγκόσμιες παραδόσεις υπολογιστών έφτασαν τις 86,7 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC).

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 3,9% σε σχέση με την πορεία της αγοράς ένα χρόνο πριν. Υπενθυμίζεται ότι η IDC στο Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker περιλαμβάνει τις βασικές κατηγορίες υπολογιστών, δηλαδή σταθερούς υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και σταθμούς εργασίας.

Είναι το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που η εταιρεία ερευνών καταγράφει ανάπτυξη της αγοράς υπολογιστών, καθώς η συνεχιζόμενη πανδημία του νέου κορωνοϊού οδήγησε μεν σε αύξηση της ζήτησης αλλά συγχρόνως συνέβαλλε και στην έλλειψη εξαρτημάτων.

«Η αγορά υπολογιστών συνεχίζει να βρίσκει εμπόδια λόγω των προκλήσεων σε επίπεδο τροφοδοσίας εξαρτημάτων και εφοδιαστικής αλυσίδας και δυστυχώς αυτά τα θέματα δεν φαίνεται να βελτιώνονται τους τελευταίους μήνες», αναφέρει ο Τζιτέχ Ουμπράνι, διευθυντής ερευνών της IDC.

«Με δεδομένες τις υπάρχουσες συνθήκες, βλέπουμε ότι ορισμένοι κατασκευαστές επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητές τους σε επίπεδο παραδόσεων μεταξύ διάφορων επιμέρους αγορών, επιτρέποντας έτσι στις αναδυόμενες αγορές να διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης ενώ κάποιες πιο ώριμες αγορές έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν», συμπλήρωσε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αμερικανικής αγοράς υπολογιστών στην οποία καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο ύφεσης, από το ξεκίνημα της πανδημίας. «Μετά από ένα χρόνο αύξησης των πωλήσεων λόγω της μετάπτωσης στην τηλεργασία και στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως, φαίνεται να υπάρχει πλέον μία επιβράδυνση», σημειώνει η Νέχα Ματζαχάν, επικεφαλής αναλύτρια στον τομέα συσκευών και οθονών της IDC.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βρετανία – Στα σκαριά νέο fund για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
Διεθνή |

Βρετανία: Στα σκαριά νέο fund για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Παράλληλα με το νέο fund, η βρετανική κυβέρνηση θα τροποποιήσει τους κανόνες για την προσέλκυση ξένων ομίλων στο έδαφος της, αλλά και για να φέρει εξειδικευμένο, υψηλής μόρφωσης, προσωπικό στη χώρα

Ποιος θα κερδίσει τον «πόλεμο της μπαταρίας»; – Οι παγκόσμιοι γίγαντες
Διεθνή |

Ποιος θα κερδίσει τον «πόλεμο της μπαταρίας»; – Οι παγκόσμιοι γίγαντες

Στην ανατολική Ασία βρίσκονται σήμερα οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της παραγωγής μπαταριών για οχήματα, που τροφοδοτούν το σύνολο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Monte dei Paschi – Άδοξο τέλος στις συνομιλίες για την πώληση της
Διεθνή |

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις Ρώμης-UniCredit για την πώληση της Monte dei Paschi

Η επόμενη μέρα μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο για το μέλλον της υπερχρεωμένης τράπεζας όσο και για την ιταλική κυβέρνηση που είχε τελεσίγραφο από την Κομισιόν να βρει λύση μέχρι τα τέλη της χρονιάς