Οι παγκόσμιες παραδόσεις υπολογιστών έφτασαν τις 86,7 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC).

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 3,9% σε σχέση με την πορεία της αγοράς ένα χρόνο πριν. Υπενθυμίζεται ότι η IDC στο Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker περιλαμβάνει τις βασικές κατηγορίες υπολογιστών, δηλαδή σταθερούς υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και σταθμούς εργασίας.

Είναι το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που η εταιρεία ερευνών καταγράφει ανάπτυξη της αγοράς υπολογιστών, καθώς η συνεχιζόμενη πανδημία του νέου κορωνοϊού οδήγησε μεν σε αύξηση της ζήτησης αλλά συγχρόνως συνέβαλλε και στην έλλειψη εξαρτημάτων.

«Η αγορά υπολογιστών συνεχίζει να βρίσκει εμπόδια λόγω των προκλήσεων σε επίπεδο τροφοδοσίας εξαρτημάτων και εφοδιαστικής αλυσίδας και δυστυχώς αυτά τα θέματα δεν φαίνεται να βελτιώνονται τους τελευταίους μήνες», αναφέρει ο Τζιτέχ Ουμπράνι, διευθυντής ερευνών της IDC.

«Με δεδομένες τις υπάρχουσες συνθήκες, βλέπουμε ότι ορισμένοι κατασκευαστές επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητές τους σε επίπεδο παραδόσεων μεταξύ διάφορων επιμέρους αγορών, επιτρέποντας έτσι στις αναδυόμενες αγορές να διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης ενώ κάποιες πιο ώριμες αγορές έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν», συμπλήρωσε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αμερικανικής αγοράς υπολογιστών στην οποία καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο ύφεσης, από το ξεκίνημα της πανδημίας. «Μετά από ένα χρόνο αύξησης των πωλήσεων λόγω της μετάπτωσης στην τηλεργασία και στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως, φαίνεται να υπάρχει πλέον μία επιβράδυνση», σημειώνει η Νέχα Ματζαχάν, επικεφαλής αναλύτρια στον τομέα συσκευών και οθονών της IDC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή