Με τα κρούσματα και τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να παραμένουν σε σταθερά νούμερα, «αγκάθι» στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα παραμένουν οι ανεμβολίαστοι.

Την πλειοψηφία των ανεμβολίαστων συγκεντρώνει η βόρεια Ελλάδα, με το φαινόμενο να τρομάζει τους ειδικούς.

Έξι στους δέκα πολίτες σε Μακεδονία και Θράκη αρνούνται πεισματικά να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Στη Θεσσαλονίκη, οι μισοί πολίτες δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σε Χαλκιδική και Ημαθία τα ποσοστά των εμβολιασμένων δεν αγγίζουν το 50%.

«Είναι ύβρις να θεωρήσουμε ότι η πανδημία έχει λήξει», σημείωσε, μιλώντας στο MEGA, ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου του Τορόντο.

«Με πιάνει θλίψη γιατί καταλαβαίνω ότι ενώ έχουμε τα εργαλεία διαθέσιμα, η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη στα δίχτυα της παραπληροφόρησης. Η ‘πυρκαγιά’ της πανδημίας καίει ακόμα στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο κ. Πρασσάς, το άνοιγμα που επιχειρεί η χώρα δε συνάδει με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Επιχειρούμε άνοιγμα χωρίς στοχευμένες παρεμβάσεις. Έχουμε καθημερινά 30 -40 αχρείαστους θανάτους».

«Εκρηκτική μαγιά» για την πορεία της πανδημίας χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα γίνεται χωρίς μεγάλη σύνεση, θα φτάσει να βρει τους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους, κάτι που δε θέλουμε καθόλου να γίνει».

Η έξοδος από την πανδημία;

«Η μεγαλύτερη πυξίδα για να μας βγάλει από αυτό, είναι η επιστήμη», καταλήγει.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Δακτύλιος – Η επιστροφή του δεν έδιωξε το μποτιλιάρισμα
Επικαιρότητα |

Ο δακτύλιος επέστρεψε, η κίνηση παραμένει - Οι προτάσεις των συγκοινωνιολόγων

Οι υγειονομικές συνθήκες δεν ευνοούν το νέο δακτύλιο, πάντως, αφού η πλειονότητα των μετακινουμένων στο κέντρο της πρωτεύουσας αποφεύγει την επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς, υπό τον φόβο του κοροναϊού