Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, αποτυπώνοντας την ικανοποίηση των επενδυτών για τα στοιχεία του πληθωρισμού της Κίνας για τον Σεπτέμβριο, καθώς επιβεβαιώθηκε η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση στη χώρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 0,15%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε οριακή άνοδο 0,1%. Την ίδια ώρα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 1,28%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,45%. Η Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,93%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S & P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,93%.

Στην Κίνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 10,7% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 10,5%. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε επίσης 0,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

“Η πληθωριστική πίεση, ιδιαίτερα … στο μέτωπο των τιμών παραγωγού, είναι αρκετά επίμονη και θα είναι πρόβλημα και το επόμενο έτος”, δήλωσε ο Zhiwei Zhang, επικεφαλής οικονομολόγος στην Pinpoint Asset Management, στο CNBC.

Η επίμονη πληθωριστική πίεση περιορίζει επίσης το περιθώριο της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, προειδοποίησε ο Zhang.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Η Deutsche Bank στο επίκεντρο των απωλειών στην Ευρώπη 
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Η Deutsche Bank στο επίκεντρο των απωλειών στην Ευρώπη 

Διορθωτικά κινήθηκαν σήμερα ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς υπήρξαν κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών των προηγούμενων ημερών, με αφορμή τα εταιρικά αποτελέσματα, που εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον