Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, αποτυπώνοντας την ικανοποίηση των επενδυτών για τα στοιχεία του πληθωρισμού της Κίνας για τον Σεπτέμβριο, καθώς επιβεβαιώθηκε η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση στη χώρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 0,15%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε οριακή άνοδο 0,1%. Την ίδια ώρα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 1,28%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,45%. Η Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,93%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S & P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,93%.

Στην Κίνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 10,7% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 10,5%. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε επίσης 0,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

“Η πληθωριστική πίεση, ιδιαίτερα … στο μέτωπο των τιμών παραγωγού, είναι αρκετά επίμονη και θα είναι πρόβλημα και το επόμενο έτος”, δήλωσε ο Zhiwei Zhang, επικεφαλής οικονομολόγος στην Pinpoint Asset Management, στο CNBC.

Η επίμονη πληθωριστική πίεση περιορίζει επίσης το περιθώριο της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, προειδοποίησε ο Zhang.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές