Ξεπέρασε τις προσδοκίες τις για τα έσοδα και τα κέρδη του τρίτου τριμήνου η Morgn Stanley, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα ρεκόρ στην επενδυτική τραπεζική και στη διαχείριση κεφαλαίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,98 δολάρια έναντι  1,68 δολάρια που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών που μετείχαν στην έρευνα της Refinitiv. Τα έσοδα ανήλθαν σε 14,75 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 14 δισ.

«Η εταιρεία παρουσίασε ένα ακόμη πολύ ισχυρό τρίμηνο, με ισχυρά έσοδα και βελτιωμένη απόδοση», δήλωσε ο CEO Τζέημις Γκόρμαν στην ανακοίνωση. «Είχαμε εξαιρετική απόδοση της ολοκληρωμένης  επενδυτικής τράπεζας και καταγράψαμε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία (assets)  ύψους 135 δισ. δολαρίων στη διαχείριση του πλούτου».

Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άνοδο κατά 2,2% στην προσυνεδρίαση.

Τα έσοδα και τα καθαρό εισόδημα αυξήθηκαν περισσότερο από 25% σε σχέση με πέρυσι, βοηθούμενα από τις εξαγορές της E-Trade και της Eaton Vance του Γκόρμαν.

Ενώ οι αντίπαλες τράπεζες ανέφεραν επιβράδυνση των εσόδων από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος τρίτου τριμήνου, η δύναμη της Morgan Stanley είναι παραδοσιακά το franchise μετοχών, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με πέρυσι στα 2,88 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας την εκτίμηση κατά περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 16% στα 1,64 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 1,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας άλλος τομέας που σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις είναι η επενδυτική τραπεζική, που τροφοδοτείται από ισχυρές συγχωνεύσεις και Δημόσιες Εγγράφες, όπου η Morgan Stanley είναι επίσης κορυφαίος παίκτης σε αυτό τον τομέα. Η αντίπαλοςτης JPMorgan Chase ανακοίνωσε χθες αύξηση ρεκόρ επενδυτικών τραπεζικών αμοιβών στο τρίτο τρίμηνο.

Η Wall Street ανέμενε:

  • Κέρδη: 1,68 δολάρια ανά μετοχή, 1,5% υψηλότερα από ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Refinitiv
  • Έσοδα: 14 δισεκατομμύρια δολάρια, 20% υψηλότερα από ότι πέρυσι
  • Διαχείριση πλούτου: 6,18 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το StreetAccount
  • Κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές: 2,32 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Κέρδη από προϊόντα Σταθερού εισοδήματος: 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Επενδυτική Τραπεζική: 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή