Η τιμή του πετρελαίου ποικιλίας Μπρεντ έφτασε στην τιμή των 85 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018, το τελευταίο «ορόσημο» στην παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν ρεκόρ. Την Πέμπτη, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η κρίση διαχέεται στις αγορές πετρελαίου και θα μπορούσε να προσθέσει 500.000 βαρέλια την ημέρα στη ζήτηση τους επόμενους μήνες. Αυτό το γεγονός αυξάνει τις αντλήσεις από τα αποθεματικά καθώς ο OPEC και οι σύμμαχοί του μόνο οριακά αναδιαμορφώνουν τους περιορισμούς παραγωγής.

Το σπιράλ των τιμών στα πάντα, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έως τον άνθρακα δίνουν ώθηση στις πληθωριστικές πιέσεις και θέτουν σοβαρές προκλήσεις στις κυβερνήσεις. Αυτή η κατάσταση ευνοεί την αύξηση των εσόδων για τις χώρες παραγωγής, υπάρχει όμως ο κίνδυνος επιβράδυνσης των οικονομιών που μόλις ανακάμπτουν από την ύφεση της πανδημίας. Η Bank of America έχει μιλήσει ακόμη και για την προοπτική να φτάσει το αργό στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές