Κοντά στο ανώτατο εύρος της εβδομαδιαίας συσσώρευσης έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, επιλέγοντας να μην αναλάβει περισσότερο ρίσκο και να κλείσει πάνω από την αντίσταση των 895 μονάδων. Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 894,74 μονάδες με άνοδο 0,69%, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη μόλις 0,2%.

Δύο ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της εβδομάδας στην ελληνική αγορά: Τα «μπρος – πίσω» μεταξύ 880 – 895 μονάδων και ο χαμηλός τζίρος. Μια εικόνα που ναι μεν άφησε μια θετική γεύση στο τέλος του πενθημέρου, αφού το κλείσιμο ήταν κοντά στα υψηλά του εύρους, αλλά συντήρησε το αρνητικό βραχυπρόθεσμο σενάριο, το οποίο θα άλλαζε μόνο στην περίπτωση διάσπασης της αντίστασης.

Είναι βέβαια προφανές ότι το ΧΑΑ επηρεάστηκε από το διεθνές κλίμα, το οποίο αν και τις τελευταίες ημέρες έχει βελτιωθεί, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που αποδίδουν παροδικό χαρακτήρα στην ανάκαμψη, λόγω κυρίως των αποτελεσμάτων τριμήνου. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το ΧΑΑ έδειξε να έχει κάποια ανθεκτικότητα αλλά αυτή φυσικά δεν μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν, ιδιαίτερα εάν ο γενικός δείκτης παραμένει κάτω από τις 895 μονάδων. Η εικόνα θα επιδεινωθεί περαιτέρω εάν ο γενικός δείκτης διολισθήσει κάτω από τις 880 μονάδες.

Άλλωστε, τεχνικά, η αδυναμία διάσπασης των 895 μονάδων επιβεβαιώνει ότι συντηρείται το αρνητικό momentum. Ο σχηματισμός οδηγεί μοιραία σε επίπεδα πέριξ των 835-840 μονάδων, που αποτελούν παράλληλα και τη στήριξη στον μεσοπρόθεσμο ατασικό σχηματισμό, με πρώτη στάση τις 860 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το +3,23% της Εθνικής, αλλά και το +3,02% του Ελλάκτωρ έκαναν τη διαφορά στην αγορά, με τη Motor Oil και την Alpha Bank να είναι σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια για τις 895 μονάδες. Άνω του 1% ήταν επίσης η άνοδος σε Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Βιοχάλκο και ΔΕΗ, αλλά στον αντίποδα, το -3,03% της Jumbo και το αρνητικό πρόσημο των δεικτοβαρών Coca Cola και ΟΤΕ οριοθέτησαν την ανοδο της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών