Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την αναβολή των επιχειρησιακών δοκιμών του σετ επαυξημένης πραγματικότητας που προβλέπεται να παραλάβει από τη Microsoft.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το Integrated Visual Augmentation System, τμήμα ενός ευρύτερου συμβολαίου ύψους 21,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ξεκινήσει τις επιχειρησιακές του δοκιμές τελικά τον Μάιο του 2022.

Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος προέβλεπε οι επιχειρησιακές δοκιμές του IVIS να πραγματοποιηθούν πριν το τέλος του 2021. Η μετάθεσή τους για τον Μάιο του 2022 ουσιαστικά σημαίνει ότι εάν όλα πάνε καλά τα πρώτα συστήματα θα διατεθούν στις μονάδες από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στόχος του IVAS είναι να παρέχει στους στρατιώτες υψηλής τεχνολογίας διόπτρες σχεδιασμένες να δίνουν «αυξημένη ικανότητα επαγρύπνησης επί του πεδίου, μέσω της παροχής οπτικοποιημένων πληροφοριών». Το πενταετές συμβόλαιο για την παράδοση 120.000 διοπτρών κέρδισε μόλις τον περασμένο Μάρτιο η Microsoft, με μία «στρατιωτική» έκδοση του σετ επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens, σε συνδυασμό με cloud υπηρεσίες της εταιρείας.

Soldiers don a prototype of the U.S. Army?s Integrated Visual Augmentation System (IVAS) during a Soldier Touchpoint 3 (STP 3) squad reconnaissance mission test training event at Fort Pickett, Virginia, U.S., October 21, 2020. Picture taken October 21, 2020. Courtney Bacon/U.S. Army via REUTERS

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί να παρέχει υψηλής ανάλυσης νυχτερινή όραση, θερμική απεικόνιση και εικόνα από τους αισθητήρες που φέρει ο στρατιώτης κατευθείαν στην οθόνη της διόπτρας. Το σύστημα θα διαθέτει επίσης στοιχεία mixed reality (δηλαδή συνδυασμό εικονικής-επαυξημένης πραγματικότητας) μαζί με στοιχεία μηχανικής μάθησης ώστε να προσφέρεται ένα «περιβάλλον εκπαίδευσης που θα μοιάζει με την πραγματικότητα».

Στην εν λόγω μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας οι στρατιώτες θα λαμβάνουν δεδομένα τακτικών πληροφοριών, όπως για παράδειγμα τη θέση φίλιων μονάδων ή τους αντικειμενικούς σκοπούς μιας επιχείρησης. Επιπλέον, η μάσκα θα διαθέτει σύνδεση με το έξυπνο στόχαστρο του όπλου.

Οι λόγοι της αναβολής παράδοσης και άρα των επιχειρησιακών δοκιμών του προγράμματος IVAS δεν ανακοινώθηκαν. «Ο Στρατός παραμένει πλήρως δεσμευμένος στη συνεργασία του με τη Microsoft ώστε συγκεκριμένες αναβαθμισμένες τεχνολογίες να καλύψουν επιχειρησιακές απαιτήσεις και να μεγιστοποιήσουν τη μαχητική μας ικανότητα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Οκτώβριο, ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε λογιστικό έλεγχο για το πρόγραμμα IVAS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI