Πολλές αναφορές στα γερμανικά μέσα για το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές κυρίως στην κεντρική Ελλάδα. Το ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv σημειώνει: «Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις  και πλημμύρες προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες στην Ελλάδα.

»Εκατοντάδες άνθρωποι κατέφυγαν στις στέγες σπιτιών για να μην πνιγούν. Μόνο στην Αθήνα κλήθηκε η Πυροσβεστική πάνω από 1.400 φορές να σώσει ανθρώπους και να βγάλει νερό από πλημμυρισμένα σπίτια, σύμφωνα με την πολιτική προστασία. Εκατοντάδες οχήματα κόλλησαν σε πλημμυρισμένους δρόμους».

Η μετεωρολογική ιστοσελίδα wetter.de σημειώνει σχετικά με την εμφάνιση ισχυρών βροχοπτώσεων στη λεκάνη της Μεσογείου: «Τα εδάφη στην περιοχή της Μεσογείου μπορούν χωρίς πρόβλημα να αντιμετωπίσουν καταιγίδες μικρής ισχύος.Ωστόσο μάζες νερού που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 30 λίτρα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευλογιά των πιθήκων: Αύριο στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια – Ποιοι θα το κάνουν
Επικαιρότητα |

Αύριο στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων – Ποιοι θα το κάνουν

Στις 22 Ιουλίου, ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τη χρήση ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς στον άνθρωπο προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην υδρόγειο.