Τα νεότερα στοιχεία για την επιχείρηση εμβολιασμού έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός τόνισε πως συγκριτικά με πέρσι η διαφορά μας είναι πως έχουμε το εμβόλιο και έχουμε περισσότερη γνώση για την πανδημία.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως όσο αυξάνεται ο εμβολιασμός, τόσο περισσότερο μειώνεται η νόσηση και κατά βάση η βαριά νόσηση», ανέφερε.

Ο υπουργός έδωσε αναλυτικά στοιχεία μιλώντας στο Open για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως πάνω από 300 (87%) νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ υπάρχει και ένα 13% εμβολιασμένοι, οι οποίοι είναι και κυρίως ηλικιωμένοι.

«Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί είναι στο 60%, ενώ η πραγματικότητα είναι πως το τελευταίο διάστημα έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη με όσους πηγαίνουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Στις ηλικίες 18-30 υπάρχει μία κινητοποίηση καθώς είναι και εκείνοι που θέλουν να κάνουν χρήση του πιστοποιητικού», ανέφερε.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς κλίνη ΜΕΘ- Covid ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, τόνισε πως έχουν προκύψει προβλήματα με τις αναστολές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τόνισε πως υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

«Επτά ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ είναι σε θάλαμο και περιμένουν για κλίνη ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπάρχουν πέντε ασθενείς σε λίστα αναμονής προκειμένου να βρουν και εκείνοι κλίνη», ανέφερε ο ίδιος ζητώντας να αυξηθούν οι κλίνες.

Το ΕΣΥ δεν είναι πια μονοθεματικό

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως το ΕΣΥ δεν θέλουμε να γίνει μονοθεματικό, άρα οι κλίνες που δίνονται είναι 50-50%.

«Πέρσι έγινε μία εντελώς διαφορετική κατανομή λόγω της πανδημίας. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχουμε σοβαρό κενό στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων, άρα δεν γίνεται να γίνουν χειρουργεία στο βαθμό που θέλουμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως «είμαστε σε συζήτηση με τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε πάρει κλίνες ΜΕΘ και συζητάμε για να πάρουμε απλές κλίνες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας