
Για τις 29 Οκτωβρίου οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Χθες επισκέφτηκε Ερντογάν στην Κων/πολη
Τη σχετική πρόκληση προς την Γερμανίδα Καγκελάριο είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τετ α τετ που είχε με μαζί της στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία.
Η κα Μέρκελ είχε αποδεχθεί άμεσα την πρόσκληση και το μόνο που απέμενε να οριστεί ήταν η ημερομηνία της επίσκεψης.
Λίγο πριν την αποχώρησής της από την Καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί περιοδείες, στο πλαίσιο των οποίων, χθες Σάββατο, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας προχώρησε μάλιστα και σε παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά καθώς, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των επαφών, τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών (διερευνητικές) για την επίλυση των διαφορών πρέπει να συνεχιστεί.
«Κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά και στο Κυπριακό.
Με τις καλές και τις κακές όψεις
«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών», παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν.
«Το μόνο πράγμα που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της», προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Από την πλευρά του, ο Ερντογάν, που ευχαρίστησε δύο φορές την «αγαπητή φίλη» του, την Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε εκ των προτέρων τις ανησυχίες του για το μέλλον: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να εργάζεσαι με έναν συνασπισμό» όπως αυτός που διαπραγματεύεται επί του παρόντος για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, εκτίμησε.
Όταν ζήτησε πολλά από την Ελλάδα
Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει από τις δυσκολότερες στιγμές της θητείας της στην καγκελαρία την διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα λέγοντας με αυτοκριτική διάθεση ότι «ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», ενώ για το μέλλον της ΕΕ έχει κρούσει το κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Φυγόκεντρες δυνάμεις εργάζονται αδιαλείπτως στην ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα