Το φλέγον ζήτημα και πάγιο αίτημα της αγοράς, να ανοίξουν οι στρόφιγγες της ρευστότητας από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις αναμένεται να απασχολήσει την κρίσιμη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, στις 20 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την «ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση και κατάθεση απόψεων και θέσεων επί του ζητήματος της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων».

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, με σχετικές εισηγήσεις, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Στουρνάρας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Βασίλειος Ράπανος.

Επίσης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία