Η Μαρία Αντουανέτα ήταν διάσημη για την αίσθηση του στυλ της αι τα ακριβά της γούστα. Κατά τη διάρκεια της ζωής της κυκλοφορούσε με περίτεχνα στολισμένα χτενίσματα και πολυτελή φορέματα. Και αιώνες μετά τον θάνατο, οι στυλιστικές της επιλογές εξακολουθούν να εμπνέουν τους δημιουργούς.

Φέτος τον Νοέμβριο, δύο αξεσουάρ από την πολυπόθητη ντουλάπα της βασίλισσας πρόκειται να βγουν στο σφυρί από τον οίκο Christie’s στη Γενεύη. Όπως αναφέρει το Agence France-Presse (AFP), ένα ζεύγος βραχιολιών με τρεις σειρές διαμάντια (συνολικά 112), εκτιμάται από 2 έως 4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θα μπορούσε να «πιάσει» πολύ υψηλότερη τιμή.

Μιλώντας στο AFP, η Marie-Cécile Cisamolo, ειδικός κοσμημάτων στον Christie’s, επισημαίνει ότι η εκτίμηση «δεν περιλαμβάνει μόνο την εγγενή αξία των διαμαντιών, αλλά και τη δυνατότητα του αγοραστή να φορέσει κοσμήματα που φορούσε κάποτε η διάσημη βασίλισσα».

Η βασίλισσα πλήρωσε τα βραχιόλια με πολύτιμους λίθους από τη συλλογή της και κεφάλαια που προμήθευσε ο σύζυγός της, Λουδοβίκος XVI . Το 1791, καθώς η Γαλλική Επανάσταση απειλούσε να ανατρέψει τη μοναρχία, η Μαρί Αντουανέτα έστειλε τα κοσμήματα-κλεισμένα σε ξύλινο κιβώτιο-στον πρώην πρέσβη της Αυστρίας στη Γαλλία, τον Κόμη Μέρσι-Αρτζέντο , για φύλαξη.

Τα κομμάτια είναι ακόμη πιο πολύτιμα επειδή δεν άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου. Φαίνεται να είναι στην ίδια κατάσταση με όταν τα αγόρασε η βασίλισσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή