Η Τράπεζα του Καναδά επανέλαβε τη Δευτέρα ότι δε σχεδιάζει την εισαγωγή ψηφιακού νομίσματος προς το παρόν, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, εάν οι πολίτες αρχίσουν να χρησιμοποιούν λιγότερο τα φυσικά μετρητά.

Η κεντρική τράπεζα του Καναδά ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η διαδικασία ανάπτυξης ψηφιακού νομίσματος, το οποίο μπορεί να εκδώσει στο κοινό όταν χρειαστεί. Πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες δρομολογούν ανάλογες διαδικασίες.

«Δεν έχουμε αποφασίσει να εκδώσουμε ακόμη ένα ψηφιακό νόμισμα, επειδή ουσιαστικά δεν βλέπουμε κάποια επιτακτική ανάγκη στις τρέχουσες συνθήκες», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, Τίμοθι Λέιν, σε τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από think-tank της Ουάσιγκτον.

Εάν οι πολίτες αρχίσουν να χρησιμοποιούν λιγότερο τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό ενδεχόμενο για τις τράπεζες να καθιερώσουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι ορισμένες επιχειρήσεις έχουν χάσει μετρητά κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 και σταμάτησαν να δέχονται νομίσματα.

Πάντως ο διοικητής της Τράπεζας του Καναδά επισήμανε πως «πρέπει κανείς να σκεφτεί σοβαρά αν το ψηφιακό ισοδύναμο των μετρητών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ένταξη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή