Περισσότερα από μισό δισ. δολάρια (586 εκατομμύρια δολάρια) έχουν χάσει οι Αμερικανοί σε απάτες που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Σύμφωνα με αυτά, οι Αμερικανοί υπέβαλαν περισσότερες από 269.000 καταγγελίες απάτης από τις αρχές του 2020 έως τις 14 Οκτωβρίου 2021. (Οι καταναλωτές ανέφεραν Covid, ερέθισμα ή συναφείς όρους στις καταγγελίες τους)

Το τυπικό θύμα (όπως μετρήθηκε από τον μέσο όρο) έχασε 392 δολάρια, σε μια σειρά προγραμμάτων που απευθύνονταν σε αγοραστές στο διαδίκτυο, ταξιδιώτες και άλλους. Οι απώλειες είναι υψηλότερες για τους μεγαλύτερους Αμερικανούς: Οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών έχασαν περίπου 1.000 δολάρια ο καθένας.

Ωστόσο, οι απάτες που σχετίζονται με την πανδημία φαίνεται να μειώνονται, αναφέρουν αξιωματούχοι.

Υποβλήθηκαν 273 καταγγελίες καταναλωτών την Πέμπτη (όπως μετρήθηκαν με τον κυλιόμενο μέσο όρο των 14 ημερών), σύμφωνα με τα στοιχεία της FTC. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου 2020.

Είναι επίσης περίπου οκτώ φορές μικρότερη από την αιχμή των καταγγελιών 2.100 ημερησίως στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, την εποχή που οι εμβολιασμοί Covid είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται ευρύτερα.

Οι περισσότερες απάτες αφορούν σε διαδικτυακές αγορές, με περίπου 57.600 καταγγελίες, με χιλιάδες Αμερικανούς να παραγγέλνουν «ειδικά» προϊόντα προστασίας και απολύμανσης και να μην τα παραλαμβάνονυ ποτέ.

Τα θύματα έχασαν το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων (81 εκατομμύρια δολάρια) για απάτες διακοπών και ταξιδιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FTC .

Το πραγματικό εύρος των παραπόνων και των απωλειών των καταναλωτών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερο από ό, τι δείχνουν οι επίσημες στατιστικές, δεδομένου ότι πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται από τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πανδημία κορωνοϊού – Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι; 
Διεθνή |

Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι με την πανδημία; 

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται και τα περιοριστικά μέτρα επανέρχονται στο διεθνές προσκήνιο, το Πεκίνο επιχαίρει για τη στρατηγική zero-COVID. Αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω αυστηροποίησή της και νέες επιπλοκές στο διεθνές εμπόριο 

Τουρκία – Ο Ερντογάν αποκτά πλήρη έλεγχο της οικονομικής πολιτικής και επιμένει στα χαμηλά επιτόκια
Διεθνή |

Πού το πάει ο Ερντογάν με την τουρκική οικονομία - Το σχέδιό του για τα χαμηλά επιτόκια

Η παραίτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και η αντικατάστασή του από έναν οπαδό της πολιτικής Ερντογάν, σημαίνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί πλήρη έλεγχο και πλήρη συμμόρφωση στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.