Ο διαγωνισμός καινοτομίας αποσκοπεί στη δημιουργία και εφαρμογή νέων μεθόδων αξιολόγησης των επιχειρήσεων ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, όχι μόνο με χρηματοοικονομικά κριτήρια βασισμένα στην οικονομική τους κατάσταση, αλλά και κριτήρια

  • περιβαλλοντικά, κοινωνικά και παράγοντες εταιρικής διακυβέρνησης (ESG κριτήρια ), και
  • κριτήρια που σχετίζονται με το βαθμό καινοτομίας και αξιολόγησης ενός project ή μιας επιχείρησης (Ιnnovation κριτήρια).

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου με την ανακοίνωση του αρμόδιου Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Χρίστου Δήμα και της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της HDB κας. Αθηνάς Χατζηπέτρου κατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τις startups.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους κ. Μιχάλη Ανδρεάδη, Επιτελικό Διευθυντή Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., διακεκριμένους εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως τον κ. Χάρη Δούκα, Αναπληρωτή Καθηγητή ενεργειακής & περιβαλλοντικής πολιτικής του ΕΜΠ, κ. Άγγελο Τσακανίκα, Αναπληρωτή Καθηγητή καινοτομίας & επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και κ. Αντώνη Λιβιεράτο, Επίκουρο Καθηγητή τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων & οργανισμών του ΕΚΠΑ και επιστημονικό σύμβουλο στον επιχειρηματικό επιταχυντή «Αρχιμήδης», καθώς και τον κ. Στέργιο Σουγιουτζόγλου, Γενικό Διευθυντή της HDB, τον κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου, Διευθυντή Επιχειρηματικής Καινοτομίας της HDB, και κ. Κωνσταντίνο Καλογεράκη, Διευθυντή FinTech Καινοτομίας της HDB.

Το αποτέλεσμα του ESG Innovation Challenge, θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις 4 Νοεμβρίου ημέρα της τελικής αξιολόγησης με τη μορφή pitching. Θα δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης συμβολαίου PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 40.000 Ευρώ και για τις δύο θεματικές ενότητες συνολικά (20.000€ για κάθε θεματική ενότητα) με την προοπτική σύναψης σύμβασης εμπορικής συνεργασίας της HDB με την/τις εταιρεία/ες που θα διακριθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups
Οι θέσεις των φορέων στο νομοσχέδιο για στρατηγικές επενδύσεις και τεχνοβλαστούς
Startups |

Θετικοί οι φορείς για το νομοσχέδιο που αφορά στρατηγικές επενδύσεις και τεχνοβλαστούς

Σε θετική κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τις στρατηγικές επενδύσεις και τους τεχνοβλαστούς.