Πριν από δύο χρόνια οι Coldplay, το βρετανικό συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ μουσικής, είχε υποσχεθεί ότι δεν θα περιόδευε ξανά εάν δεν έβρισκε έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο, για να το πράξει αυτό.

Από, ότι φαίνεται ο τρόπος βρέθηκε, κι έτσι το συγκρότημα θα αρχίσει την περιβαλλοντική του περιοδεία τον επόμενο Μάρτιο, η οποία θα βασιστεί σε 12 σημεία, με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Ο αρχηγός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Κρις Μάρτιν δήλωσε στο BBC ότι στις συναυλίες τους θα χρησιμοποιηθεί η «τεχνολογία κινητικού δαπέδου». Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται όταν το κοινό θα κινείται πάνω κάτω ή θα χορεύει σε ένα ειδικά κατασκευασμένο δάπεδο. «Όταν κινούνται, θα δίνουν ενέργεια στη συναυλία» είπε ο Μάρτιν. «Έχουμε και ποδήλατα που κάνουν το ίδιο πράγμα».

Ένα άλλο σημείο που θα χαρακτηρίσει την περιοδεία των Coldplay είναι η δέσμευση ότι θα φυτεύουν ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται.

Τα αεροπορικά ταξίδια θα χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο, αν και ο Μάρτιν έχει παραδεχτεί ότι ορισμένα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη θα πραγματοποιηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί βιώσιμο καύσιμο αεροπλοϊας.

Οι Coldplay ζητούν στους χώρους στους οποίους εμφανίζονται να εφαρμόζεται μια σειρά από φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Οι συναυλίες θα είναι προσαρμοσμένες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, με τα σκηνικά να είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως το μπαμπού. Τα εφέ σκηνής τα λέιζερ και ο φωτισμός θα τροποποιηθούν για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

«Περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια με διαβουλεύσεις με εμπειρογνώμονες για το περιβάλλον για να κάνουμε αυτή την περιοδεία όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη και, εξίσου σημαντικό, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοδείας για να προωθήσουμε κάποια πράγματα» αναφέρει το συγκρότημα στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green