Η διαστημική εταιρεία SpaceX του Ιλον Μασκ έχει γίνει μια από τις πιο πολύτιμες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο και η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι ρουκέτες Starship που αναπτύσσει η εταιρεία θα έχουν ευρείας κλίμακας επιπτώσεις.

Το Starship είναι ο πύραυλος μαζικής χρήσης της επόμενης γενιάς που η SpaceX αναπτύσσει ώστε να είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμος, προκειμένου να μπορεί μεταφέρει φορτία και ανθρώπους σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη. Η εταιρεία δοκιμάζει διάφορα πρωτότυπα σε εγκαταστάσεις στο νότιο Τέξας και έχει πραγματοποιήσει πολλές σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις.

«Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τις προσδοκίες των επενδυτών γύρω από τη διαστημική βιομηχανία», έγραψε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Άνταμ Τζόνας σε σημείωμα προς τους επενδυτές τη Δευτέρα.

Starship και Google

«Όπως είπε ένας πελάτης: “το να μιλάς για το διάστημα πριν το Starship είναι σαν να μιλάς για το διαδίκτυο πριν από την Google”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζόνας.

Η Morgan Stanley σημείωσε ότι οι τελευταίες απόψεις της για την SpaceX έρχονται ως απάντηση στο CNBC που αναφέρει ότι η αποτίμηση της εταιρείας έχει φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό που κάνει η SpaceX στις ακτές του Νότιου Τέξας προκαλεί κάθε προκαθορισμένη ιδέα για το τι ήταν δυνατό και το χρονικό πλαίσιο που ήταν δυνατό, όσον αφορά τους πυραύλους, τα οχήματα εκτόξευσης και την υποδομή υποστήριξης», τόνισε ο Τζόνας.

Κατά την άποψη της Morgan Stanley, η εταιρεία του Μασκ δημιούργησε έναν «διπλό σφόνδυλο» τεχνολογικής ανάπτυξης με τους επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους και τους δορυφόρους Starlink. Η εταιρεία βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της SpaceX στα δυνητικά έσοδα του δορυφορικού ίντερνετ του Starlink, για το οποίο ο Μασκ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα έως και 30 δισ. δολάρια ετησίως.

Η Morgan Stanley αναμένει ότι η Starlink θα επενδύσει περίπου 33 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή τη δεκαετία και θα καταστήσει τις ταμειακές ροές θετικές το 2031. Να σημειωθεί δε ότι πέρσι, η Morgan Stanley είχεπ προβλέψει ότι η SpaceX θα γινόταν εταιρεία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων – σε μια εποχή που η αποτίμηση της SpaceX έφτασε τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Περισσότεροι από ένας πελάτες μας έχουν πει αν ο Έλον Μασκ θα γινόταν ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος … αυτό δε θα οφειλόταν στην Τesla. Άλλοι είπαν ότι η SpaceX μπορεί τελικά να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο – σε οποιονδήποτε κλάδο », κατέληξε ο Τζόνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία