Η εκδοτική εταιρεία Axel Springer ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά του POLITICO, από τις μεγαλύτερες πηγές πολιτικών ειδήσεων.

Ο εκδοτικός όμιλος κατέχει τώρα το 100% των μέσων ενημέρωσης που ανήκαν προηγουμένως στον ιδρυτή και εκδότη του POLITICO, Ρόμπερτ Όλμπριτον, συμπεριλαμβανομένου του POLITICO, το 50 % του POLITICO Europe που ανήκει στο POLITICO, και τα Protocol, E&E News και Agency IQ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Axel Springer ανακοίνωσε σχέδια για να κλειδώσει τελικά το περιεχόμενο του POLITICO  και να ενισχύσει άμεσα τον αριθμό των πολιτικών συντακτών κατά περισσότερο από 10%.

Τα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας περιλαμβάνουν επίσης την ενίσχυση του αποτυπώματος του POLITICO στις ΗΠΑ και διεθνώς μέσω της εισαγωγής νέων προϊόντων.

«Πιστεύω πάντα βαθιά στο επιχειρηματικό μοντέλο της ψηφιακής δημοσιογραφίας και το POLITICO είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς θα λειτουργήσει», δήλωσε ο Ματίας Ντέπφνερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Axel Springer.«Έχουν μια ανώτερη ομάδα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και μια εντυπωσιακή αίσθηση του τρόπου μεταφοράς των ανώτερων προσφορών τους σε έναν ηφοποιημένο κόσμο».

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής ευκαιριών για όλους που συνδέονται με το POLITICO», δήλωσε από την πλευρά του ο Όλμπριτον. «Η Axel Springer είναι ο τέλειος ιδιοκτήτης για να ανεβάσει τις εκδόσεις μας στο επόμενο επίπεδο, καθώς χτίζουμε πάνω στην αριστερή μας στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες».

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς έρχεται λίγο μετά την είδηση ​​ότι η Axel Springer απέλυσε τον αρχισυντάκτη της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ευρώπης, Bild, μετά από κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εκδοτική ομάδα κατηγόρησε τον αρχισυντάκτη Τζούλιαν Ράιχελτ ότι συνέχισε να αναμιγνύει τις «ιδιωτικές και επαγγελματικές υποθέσεις» του και ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή