Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε τα ανθρακωρυχεία της χώρας να «παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερο άνθρακα», καθώς προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή όσο πλησιάζει ο χειμώνας, προκειμένου να να αμβλύνει τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση.

Η ανακοίνωση από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας έρχεται μετά από εβδομάδες ελλείψεων ρεύματος σε πολλές επαρχίες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να διανείμει ηλεκτρικό ρεύμα κατά τις ώρες αιχμής και ορισμένα εργοστάσια να αναστείλουν την παραγωγή. Το πρόβλημα επιβαρύνει την οικονομική ανάπτυξη καθώς η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται.

Νωρίτερα φέτος, το Πεκίνο είχε επιβάλει περιορισμούς στην παραγωγή άνθρακα, στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ωστόσο, η ενεργειακή κρίση αναβάλει επί του παρόντος την περιβαλλοντική στροφή της Κίνας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιστρέψει στα ορυκτά καύσιμα.

Μάλιστα απαιτεί από τα ορυχεία να αυξήσουν την παραγωγή τους σε εθνικό επίπεδο κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και απαγορεύει το κλείσιμο των ανθρακωρυχείων.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Τουρκία – Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο, που όμως δεν είναι βιώσιμοι
Διεθνή |

Ήλιος με δόντια για την τουρκική οικονομία

Η τουρκική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την εκτίναξη των ρυθμών ανάπτυξης κατά 7,4% το τρίτο τρίμηνο, όμως διεθνείς αναλυτές επιμένουν πως δεν θα κρατήσουν τους επόμενους μήνες υπό την βαριά σκιά της νομισματικής κρίσης

«Παγκόσμια Πύλη», η απάντηση της ΕΕ στον «Δρόμο του Μεταξιού»
Διεθνή |

«Δρόμο του Μεταξιού» η Κίνα; – «Παγκόσμια Πύλη» η Ευρώπη!

Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσιάζει την Τετάρτη επενδυτικό σχέδιο ύψους 300 δισ. ευρώ, με στόχο να ανακόψει τον επεκτατισμό του Πεκίνου και να ενισχύσει την διεθνή οικονομική και γεωπολιτική θέση της ΕΕ.