Δύο νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπογράφηκαν στον κλάδο των επιχειρήσεων καλλυντικών, έναν κλάδο που μέσα στην υπερδεκαετή οικονομική κρίση καταφέρνει και υπογράφει συμβάσεις και διασφαλίζει τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Η πρώτη ΣΣΕ είναι κλαδική και υπεγράφη μεταξύ της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ» και του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ», η οποία προβλέπει διατήρηση των βασικών μισθών στα ίδια επίπεδα, καθώς επίσης και όλων των θεσμικών όρων και του συνόλου των επιδομάτων και παροχών.

Η δεύτερη ΣΣΕ είναι επιχειρησιακή και υπεγράφη μεταξύ του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LOREAL DPL» και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «LOREAL HELLAS», η οποία προβλέπει διατήρηση των βασικών μισθών, καθώς επίσης και όλων των θεσμικών όρων και του συνόλου των επιδομάτων και παροχών.

Όπως αναφέρει η παράταξη «Ένωση Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα», οι δυο συλλογικές συμβάσεις εργασίας διασφαλίζουν πλήρως τους όρους αμοιβής και εργασίας στα μέλη των ως άνω σωματείων, οι οποίοι υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο του συγκεκριμένου οικονομικού κλάδου, γεγονός που στέλνει μήνυμα ελπίδας σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ότι όπου υπάρχουν σωματεία και όπου οι εργαζόμενοι συλλογικά διεκδικούν, υπάρχουν και διασφαλισμένα δικαιώματα.

Το ερώτημα που απευθύνουν οι συνδικαλιστές στον Υπουργό Εργασίας είναι αν θα κηρύξει τη σύμβαση υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να επεκταθεί σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις μη μέλη των ως άνω συμβαλλόμενων οργανώσεων και να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ συναφών επιχειρήσεων με αθέμιτη «εργαλειοποίηση» της μισθοδοσίας του προσωπικού τους.

Οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις καλλυντικών με την ειδικότητα του/της συμβούλου ομορφιάς/αισθητικού

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα