Τη δημιουργία ενός Ασιατικού Ταμείου Πράσινων Ομολόγων ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), στο πλαίσιο των προσπαθειών να διοχετευτούν τα αποθέματα των Κεντρικών Τραπεζών σε πράσινα έργα στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού.

Σε διαβούλευση με τις Κεντρικές Τράπεζες, το Ταμείο θα παρέχει ένα κανάλι για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επενδύουν σε ομόλογα υψηλής ποιότητας που εκδίδονται από οργανισμούς, κυβερνήσεις και εταιρείες που συμμορφώνονται με αυστηρά διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.

Το ταμείο θα συνεργαστεί στενά με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) και άλλα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και άλλους εκδότες.

Ο επικεφαλής της BIS Agustín Carstens, υπογράμμισε ότι αυτή η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη συμβολή στις συλλογικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην Ασία-Ειρηνικό, «μια περιοχή που όχι μόνο έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για επενδύσεις σε πράσινες υποδομές, αλλά είναι επίσης μεταξύ των πιο ευάλωτων εάν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Το ταμείο πράσινων ομολόγων BIS της Ασίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022. Πρόκειται για τρίτο πράσινο ταμείο τα δύο τελευταία χρόνια, μετά από αυτά που ιδρύθηκαν σε δολάρια και σε ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως