Τη δημιουργία ενός Ασιατικού Ταμείου Πράσινων Ομολόγων ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), στο πλαίσιο των προσπαθειών να διοχετευτούν τα αποθέματα των Κεντρικών Τραπεζών σε πράσινα έργα στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού.

Σε διαβούλευση με τις Κεντρικές Τράπεζες, το Ταμείο θα παρέχει ένα κανάλι για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επενδύουν σε ομόλογα υψηλής ποιότητας που εκδίδονται από οργανισμούς, κυβερνήσεις και εταιρείες που συμμορφώνονται με αυστηρά διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.

Το ταμείο θα συνεργαστεί στενά με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) και άλλα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και άλλους εκδότες.

Ο επικεφαλής της BIS Agustín Carstens, υπογράμμισε ότι αυτή η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη συμβολή στις συλλογικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην Ασία-Ειρηνικό, «μια περιοχή που όχι μόνο έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για επενδύσεις σε πράσινες υποδομές, αλλά είναι επίσης μεταξύ των πιο ευάλωτων εάν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Το ταμείο πράσινων ομολόγων BIS της Ασίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022. Πρόκειται για τρίτο πράσινο ταμείο τα δύο τελευταία χρόνια, μετά από αυτά που ιδρύθηκαν σε δολάρια και σε ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πανδημία κορωνοϊού – Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι; 
Διεθνή |

Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι με την πανδημία; 

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται και τα περιοριστικά μέτρα επανέρχονται στο διεθνές προσκήνιο, το Πεκίνο επιχαίρει για τη στρατηγική zero-COVID. Αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω αυστηροποίησή της και νέες επιπλοκές στο διεθνές εμπόριο 

Τουρκία – Ο Ερντογάν αποκτά πλήρη έλεγχο της οικονομικής πολιτικής και επιμένει στα χαμηλά επιτόκια
Διεθνή |

Πού το πάει ο Ερντογάν με την τουρκική οικονομία - Το σχέδιό του για τα χαμηλά επιτόκια

Η παραίτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και η αντικατάστασή του από έναν οπαδό της πολιτικής Ερντογάν, σημαίνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί πλήρη έλεγχο και πλήρη συμμόρφωση στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.