Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει το δικό του δίκτυο μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται «TRUTH Social», προκειμένου «να αντισταθεί στην τυραννία της Big Tech».

Η εφαρμογή φαίνεται να είναι το πρώτο έργο του Trump Media and Technology Group (TMTG), το οποίο θα καταχωρηθεί στο Nasdaq μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition Group, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter η εκπρόσωπος Liz Harrington.

Η νέα εταιρεία, η οποία αναφέρει την ιδιωτική λέσχη μελών του Trump Mar-A-Lago ως διευθύντρια, θα προεδρεύεται από τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος λέει ότι «η αποστολή αυτής της ομάδας είναι να δημιουργήσει έναν αντίπαλο στην κοινοπραξία των φιλελεύθερων μέσων ενημέρωσης».

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από τους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα φέτος , μετά τις αναρτήσεις του που σχετίζονται με τις ταραχές στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κίνηση δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Τραμπ και η ομάδα των συμβούλων του έχουν υπονοήσει εδώ και μήνες ότι μπορεί να ξεκινήσει τη δική του εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για να ανταγωνιστεί το Facebook και το Twitter.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το TRUTH Social είναι προς το παρόν διαθέσιμο για προπαραγγελία στο Apple App store και μια έκδοση beta θα είναι διαθέσιμη στους προσκεκλημένους από τον Νοέμβριο του 2021. Πανεθνική διάθεση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ