
Την επανενεργοποίηση των επιτροπών Τουρισμού και Περιβάλλοντος μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, συμφώνησαν να προωθήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της αλβανικής κυβέρνησης, Mirela Kumbaro κατά την συνάντησή τους σήμερα στα Τίρανα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε ακόμα την υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας, Delinda Ibrahimaj, με την οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΙΡΑ 3 και ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Ο κ. Φραγκογιάννης είχε συνάντηση και με την υπουργό για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Olta Xhacka, ενώ επισκέφτηκε και τον ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα όπου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο.
Το μεσημέρι ο υφυπουργός Εξωτερικών παρακάθησε σε γεύμα με την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων και εκπροσώπους της που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.
Στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες της Ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα καθώς και των στελεχών της πρεσβείας, υπογραμμίζοντας ότι «η διπλωματία δεν είναι μόνο τα εθνικά μας θέματα, δεν είναι μόνο οι οικονομικές μας σχέσεις, οι συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, αυτά που υπογράφουμε να κάνουμε, είναι καθετί που αφορά τη ζωή μας».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε σε πέντε βασικές προϋποθέσεις που είναι σημαντικές για τους Έλληνες επιχειρηματίες: Ως πρώτη προϋπόθεση τους κάλεσε να κρατήσουν επαφή με την πρεσβεία και το ΥΠΕΞ, για κάθε τι που αφορά τη δουλειά τους. Δεύτερον να κυνηγήσουν το όνειρό τους, καθώς, όπως είπε, “δεν θα σας ανοίξει η πρεσβεία τον δρόμο να διαβείτε, θα σας ανοίξει την πόρτα για να περάσετε”. Τρίτη προϋπόθεση, “θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις της κάθε αγοράς”.
«Εμείς αυτό το οποίο κάνουμε» είπε, «είναι να διατηρούμε ένα πλαίσιο νομιμότητας, σωστού ανταγωνισμού, και πρόσβασης στις αρχές, που σε εθνικό επίπεδο μπορούμε το κάνουμε» τόνισε. Στη συνέχεια, ο κ. Φραγκογιάννης ανέδειξε τη σημασία της «νομιμότητας της δουλειάς μας», «κοντά στις ευρωπαϊκές μας αξίες». «Διότι – όπως εξήγησε – την ίδια στιγμή συνδράμουμε σε αυτή τη χώρα, προκειμένου να γίνει ένα κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης, έτσι ώστε να μειώσουμε τις διαφορές μας και να αυξήσουμε την επαφή μας με την θετικότητα των ενεργειών μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Κοινοπραξία Cepal Hellas - ομίλου Resolute Asset Management
Συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην ελληνική αγορά

Ανοδικά η κυκλοφορία νέων οχημάτων στο επτάμηνο του 2022
Ελαφρά άνοδο για τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2022 καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ, της τάξης του 0,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα

«Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον μέτρα στήριξης»
Για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, επανέλαβε ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο μείγμα των μέτρων»

Τι σημαίνει η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία
Η Κομισιόν επισημαίνει ότι χάρη στις προσπάθειες της Ελλάδας, η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί ουσιαστικά

Οι προκλήσεις για την ανάπτυξη σε Ευρωζώνη, Ιταλία, Ελλάδα
Συγκριτική ανάλυση της πορείας του πραγματικού ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, στην Ιταλία και στην Ελλάδα από το 1995 μέχρι το 2021

Αναπτυξιακός νόμος: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τον τουρισμό - Τα επενδυτικά σχέδια
Το προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ - Προθεσμίες και δικαιούχοι

Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον «Τειρεσία» του Δημοσίου
Συστήνονται δυο γραφεία για δάνεια και ρυθμίσεις

Εκρηκτικό μείγμα
Τι συμβαίνει με την ανέγερση νέων κτιρίων και ειδικά κτιρίων κατοικιών;

Οριακή μείωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο στην Ελλάδα
Αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορευμάτων κατά 71,6% στο 6μηνο, διαπιστώνει η Eurobank

Αναδρομή των FT στην ελληνική κρίση με αφορμή την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία
Η δύσκολη δωδεκαετία για την Ελλάδα και οι νέες προκλήσεις για την Ευρωζώνη