Καθησυχαστική για την πορεία του πληθωρισμού εμφανίστηκε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, σε σημερινές δηλώσεις της. Μάλιστα επέμεινε πως ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί και να επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα από το δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς, όπως δηλαδή έχει υποστηρίξει και η Federal Reserve.

«Δεν νομίζω ότι χάνουμε τον έλεγχο του πληθωρισμού» ξεκαθάρισε η κυρία Γέλεν, σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε για τις πληθωριστικές πιέσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. «Σε δωδεκάμηνη βάση, ο δείκτης του πληθωρισμού θα παραμείνει ψηλά μέχρι και την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των όσων συνέβησαν ήδη. Όμως, περιμένω βελτίωση από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, από το δεύτερο εξάμηνο» τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός.

Πάντως, η κυρία Γέλεν απέφυγε να αναφερθεί στον αντίκτυπο που έχουν τα πακέτα στήριξης στην ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοι του Λευκού Οίκου, προτιμώντας να δώσει έμφαση στη θετική επιρροή των πακέτων που δρομολόγησε η κυβέρνηση Μπάιντεν για τη στήριξη της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας.

Η κυρία Γέλεν αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα πλήττοντας το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς. Η Αμερικανίδα υπουργός υποστήριξε πως, όσο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πρόοδος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα καταλαγιάζει, καθώς στην αμερικανική αγορά και όχι μόνο θα επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στην αγορά εργασίας και οι συνθήκες θα βελτιώνονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή