Η Κίνα χορήγησε πλήρεις δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 περίπου στο 75,6% του πληθυσμού της έως τις 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ.

Περίπου 1,068 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανοσοποιηθεί με τις απαραίτητες δόσεις, από ένα πληθυσμό 1,412 δισεκατομμυρίων, δήλωσε ο Μι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η χώρα είχε χορηγήσει συνολικά 2,245 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έως τις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η πολιτική για την τρίτη δόση

Η Κίνα χορηγεί σε όσους εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν από έξι μήνες μια ενισχυτική δόση, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Κίνα έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό στις περισσότερες περιοχές, και οι σποραδικές τοπικές εξάρσεις είναι μικρές συγκριτικά με αυτές που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, ο Μι προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η τελευταία έξαρση στην Κίνα, που αφορά 100 μολύνσεις σε μία εβδομάδα σε 11 περιοχές, να εξαπλωθεί περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας