Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους της HSBC να βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως και οι εξελίξεις με την China Evergrande Group.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο περίπου 0,1%, με την HSBC να κερδίζει περίπου 1% αφού ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων το τρίτο τρίμηνο του 2021 που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Από την άλλη, οι μετοχές της China Evergrande Group υποχώρησαν 0,37% μετά από άνοδο σχεδόν 6% ενδοσυνεδριακά. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επανεκκίνησε τις εργασίες σε περισσότερα από 10 έργα, σύμφωνα με το Reuters.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,32% ενώ ο Shenzhen component σημείωσε άνοδο 0,259%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,92% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,48%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,32%. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία, με τον S&P/ASX 200 να σημειώνει άνοδο 0,41%.

Η κατάσταση στο μέτωπο της Covid-19 στην Κίνα μπορεί να έχει επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα σε περιφερειακό επίπεδο, σύμφωνα με τους αναλυτές, αφού ένας αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η επιδημία θα μπορούσε να εξαπλωθεί περαιτέρω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές